Traject Theatertalent

HENGELO - Binnenkort start het Traject Theatertalent. Dit is een uitdagend programma voor jongeren van 14 tot en met 20 jaar die van theater houden. In het Traject Theatertalent bezoeken de jongeren samen voorstellingen, ze volgen workshops, ontmoeten theatermakers en krijgen een kijkje achter de schermen.

Het traject wordt georganiseerd door Schouwburg Hengelo en De Theatermakerij Enschede en bestaat uit het bezoek aan vier voorstellingen en het volgen van daaraan gekoppelde workshops. Deze worden veelal gegeven door theaterdocenten die verbonden zijn aan de gezelschappen die de bezochte voorstellingen maken. Dit seizoen komen de onderwerpen 'speelstijlen', 'komedie', 'klassiekers' en 'toneelschrijven' aan bod. Daarnaast kunnen de deelnemers met de theatermakers in gesprek gaan over het theatervak. Het Traject Theatertalent start op 22 januari met een rondleiding in Schouwburg Hengelo. Ervaring met toneel/theater is niet noodzakelijk.

Inschrijven
Jongeren kunnen zich inschrijven door een mail te sturen naar de heer Baljet via k.baljet@schouwburghengelo.nl, onder vermelding van Traject Theatertalent. De kosten voor deelname bedragen €100,- per persoon, dit is inclusief de entree voor de voorstellingen (ter waarde van €82,-). Meer informatie is te vinden op www.schouwburghengelo.nl.