Afbeelding
Foto:

Nijverbij voor Thea van Dijk en Truus Pross

HENGELO - Afgelopen week reikte wethouder Mariska ten Heuw het stadscompliment de Nijverbij uit aan Thea van Dijk (74) en Truus Pross (66). Dit gebeurde tijdens de jaarlijkse vrijwilligersbijeenkomst van Wijkracht.

Thea van Dijk en Truus Pross hebben als coƶrdinatoren een gezicht gegeven aan Taal in de Wijk. Mevrouw van Dijk heeft zeven jaar geleden aan de basis gestaan van het professionaliseren van het informele taalaanbod in Hengelo. Mevrouw Pross, die inmiddels 26 jaar voor het ROC werkt, is daar een jaar later als versterking bijgekomen. In die jaren hebben de dames ontzettend veel bereikt. Ze staan voor professionaliteit, maar vooral ook voor de menselijke maat. Zij kennen alle taaldocenten en weten welke ondersteuning zij nodig hebben. Zij weten telkens een goede plek op het juiste niveau te vinden voor elke cursist, bijvoorbeeld bij Taal in de Wijk of bij het ROC van Twente.

Mooi resultaat
Beide dames staan bekend als enorm betrokken, betrouwbaar, integer en enthousiast. Onder hun leiding hebben ontelbare inwoners aan hun taalvaardigheden gewerkt, wat de basis is voor alle vormen van meedoen in de samenleving. Taal in de Wijk is een samenwerking tussen de gemeente Hengelo en het ROC van Twente. Volwassenen kunnen gratis naar taallessen in drie wijkcentra; MFA 't Berflo, de Sterrentuin, en wijkcentrum de Hengelose Es. De lessen zijn voor iedereen die de Nederlandse taal wil leren, verbeteren of opfrissen. De lesgroepjes zijn klein en er wordt les gegeven op verschillende niveaus. In totaal zijn er op dit moment 23 verschillende groepen actief, verdeeld over de wijkcentra.

Dankbaar
Het college van Burgemeester en Wethouders is de dames bijzonder erkentelijk voor al het werk dat zij voor de inwoners van Hengelo hebben gedaan om Hengeloƫrs te helpen met taal.