Afbeelding
Foto:

Aangenaam wonen
voor alle Hengeloërs

HENGELO - Woningcorporatie Welbions en huurdersvereniging Ookbions hebben goede prestatieafspraken gemaakt voor het komende jaar. Doel is om het woningaanbod zo goed mogelijk af te stemmen op de behoefte. Ook aangenaam en duurzaam wonen zijn steeds belangrijker.

De gemeenten Hengelo, Borne, de corporatie en huurders maken jaarlijks prestatieafspraken met deze partijen om zo een vinger aan de pols te kunnen houden over de ontwikkelingen op korte en lange termijn. De gemeente Hengelo heeft de afspraken nog niet formeel getekend vanwege de politieke discussie over sloop van de woningen aan de Mariastraat, maar ze onderschrijven wel de gemaakte afspraken en zullen snel tekenen.

Duurzaam
Duurzaamheid blijft een belangrijk speerpunt voor alle betrokkenen. Oók bij huurders leeft dit steeds meer. Welbions wil actief blijven investeren in het steeds duurzamer maken van woningen. Dit moet voorkomen dat huurders te maken krijgen met heel hoge energielasten. Bij betaalbaar wonen kijkt men tegenwoordig steeds meer naar het totale lastenplaatje van een woning, niet meer alleen naar de huurprijzen. Bij gelijke huur is een duurzame woning immers gunstiger voor de bewoner. Ook moeten de partijen op termijn nadenken over het afsluiten van bestaande woningen van het gas. De gemeente en Welbions werken ook hier aan een gezamenlijk uitvoeringsplan.

Fijn wonen
Naast betaalbaar wonen is ook de leefbaarheid in een buurt voor een groot deel bepalend voor het woongenot. Samen kijken de corporatie, huurders en gemeenten naar wat een buurt nodig heeft om dit leefbaarder te maken. Er is hierbij niet één magische oplossing die voor elke straat en buurt gaat werken. Maatwerk is hierbij van groot belang, evenals de samenwerking met andere organisaties zoals Wijkracht, de politie, de wijkcoaches en wijkbeheerders van Welbions. Doel is om de verschillende wijken de komende tijd in 'wijkvisies' onder te brengen, die besproken zullen worden met de betrokkenen. Er zijn brede uitdagingen, bijvoorbeeld op het gebied van zorg en vergrijzing, maar ook het bemiddelen bij conflicten tussen buurtbewoners.

Afbeelding