Afbeelding
Foto:

Ik ben Hendrik Boswinkel en geef vanaf 21 januari de cursus Toeval bestaat (niet) bij de Volksuniversiteit in Hengelo. Naast deze cursus verzorg ik bij de Volksuniversiteit ook andere cursussen op het gebied van filosofie en persoonlijke ontwikkeling.

Ik heb theologie gestudeerd in Amsterdam, godsdienstwetenschappen in Groningen en godsdienstwijsbegeerte en religiestudies in Nijmegen en was werkzaam in het hbo en het voortgezet onderwijs. Na het afronden van mijn 1e graad onderwijsbevoegdheid heb ik verschillende cursussen gevolgd op het gebied van competentiegericht onderwijs, didactische werkvormen en samenwerkend leren. Ik heb verschillende artikelen gepubliceerd op het vakgebied van Zingeving, Mystiek, Gnostiek en Spiritualiteit. Het betekenisvol toeval is object van studie. Het komt voor dat gebeurtenissen zo toevallig zijn en eigenaardig dat men naar een verklaring zoekt, terwijl meteen duidelijk is dat die verklaring moeilijk te vinden zal zijn. In deze cursus wordt aan de hand van de Jungiaanse begrippenleer spontane en ook zelf ingebrachte toevallige gebeurtenissen bestudeerd waarin het psychische en het fysische samenvallen.

Hendrik Boswinkel

De Volksuniversiteit Hengelo organiseert ook in 2020 weer uiteenlopende leuke en leerzame cursussen en workshops voor een brede doelgroep. Kijk voor het volledige cursusaanbod voor de komende tijd op de website: www.volksuniversiteit hengelo.nl