Afbeelding
Foto:

Lintje voor Gerda ten Asbroek

HOF VAN TWENTE - Gerda ten Asbroek mocht afgelopen week een Koninklijke Onderscheiding in ontvangst nemen. Burgemeester Ellen Nauta mocht haar namens de Koning de versierselen tot Lid in de Orde van Oranje Nassau overhandigen.

Zij ontving de versierselen bij gelegenheid van een avond voor vrijwilligers van Cultureel Centrum Het Beaufort waar zij actief is. Diverse vrijwilligers werden hier bedankt voor hun inzet. Ten Asbroek vervulde diverse vrijwilligersrollen bij diverse verenigingen. Zo was zij naast Het Beaufort ook actief voor Volleybalvereniging Markel-Up als penningmeester, bij Ouderenvereniging Markelo als penningmeester en bij Zangkoor NooTzaak, eveneens als penningmeester. Mede op haar initiatief kwam Markelo in Concert tot stand in 2016 met een vervolg in 2018. "Met de bij u passende rust en bescheidenheid en met de grootste zorgvuldigheid beheert u de financiën voor het koor en weet u de juiste subsidies en fondsen aan te boren", aldus de burgemeester.

Beaufort
Het Beaufort was tot begin 2006 in gebruik als gemeentehuis; het kwam leeg te staan toen de gemeente verhuisde naar de nieuwbouw in Goor. Op aandringen van de bevolking besloot de toenmalige gemeenteraad het monumentale pand te behouden voor de gemeenschap als Kulturhus. Stichting Het Beaufort werd opgericht en vrijwel vanaf het begin heeft Ten Asbroek zich over de financiën ontfermd. "U heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de onderhandelingen met de gemeente, de architect en met aannemers. Met een zekere vasthoudendheid en assertiviteit. Contracten met leveranciers? U ploos het allemaal haarfijn uit zodat niet te veel betaald zou worden. Investeringen in en aan het gebouw? U heeft menig onderhandeling deskundig gevoerd. En zo las ik ook over u "Zo strak en streng als zij kan zijn richting externe partijen, zo welwillend is zij als het gaat om financiële verzoeken van de eigen medewerkers". Dat siert u.", aldus de burgemeester. Onlangs droeg Gerda ten Asbroek het penningmeesterschap over aan opvolger Herman ten Kampe die een uitstekende administratie mocht erven bij zijn aanstelling.