Afbeelding
Foto:

De Deldense es: van zwart-wit naar kleurexplosie

DELDEN - Houtskooltekeningen van Jan Adamse en schilderijen van Tonnie Bermejo-Daals en Geesje Kuit staan centraal in een tentoonstelling in de Oude Blasiuskerk.

Gedurende deze wintermaanden kunt u genieten van lokale kunst in hartje Delden. De expositie bestaat uit vijf grotere werken gemaakt met houtskool van kunstenaar Jan Adamse. Daarnaast worden er zes schilderijen van Tonnie en Geesje, beiden afkomstig uit Delden, getoond. Het drietal kent elkaar van de schildersvereniging "Artilo" in Almelo. Adamse: "Omdat ik hier gewoond heb en nog steeds vaak wandel op de Deldense es, heb ik daar veel binding mee. Ik werkte in het verpleeghuis Sint Elizabeth. De Deldense Es vind ik een bijzonder inspirerende omgeving. Ik begon hier te fotograferen en vervolgens ben ik gaan tekenen. De houtskooltechniek is een hele oude techniek. Deze spreekt mij aan omdat je met zo weinig middelen zo'n groot effect kan hebben. Ik gebruik alleen maar houtskool en een gummetje, en m'n vingers. Het is fascinerend dat je zo simpel zo veel kunt suggereren. Maar je krijgt er wel vieze vingers van!"

Kleurrijk schilderwerk

De vijf schilderijen in acryl- en olieverf van Geesje Kuit gaan door op het thema van de Deldense Es en haar omgeving. Deze werken variƫren van monochroom tot meer kleurgebruik, van verstilde waterspiegelingen tot bosarbeid aan de rand van de es. Zo worden uiteenlopende sferen opgeroepen. Het slotstuk is gemaakt door Tonnie Daals: het geheimzinnige schilderij in acrylverf van de Twickelervaart is een ware kleurexplosie!

Bezoektijden

De expositie is tot en met 21 maart 2020 te bezichtigen op zondagen na de kerkdienst, tot 12.00 uur. Na afloop van concerten en lezingen kunt op afspraak de werken komen bewonderen. Er staan diverse concerten op het programma van Delden Klassiek, de Cultuurvrienden van de Oude Blasius en lezingen van de Raad van Kerken. De tentoongestelde werken zijn te koop. Neem voor meer informatie contact op met Geesje Kuit, telefoon: 06-49698710. Zie ook: cultuurvrienden-oudeblasius-delden.nl.
Adres: Kerkplein 3 in Delden.