Afbeelding
Foto: Wendy de Graaf

Tech & Food: ontdek de toekomst van ons eten

HENGELO - Tijdens de kerstvakantie is er een interactief programma bij Oyfo Techniekmuseum over technologie en voedsel.


Moderne technologie heeft ongekend veel invloed op ons eten. Die invloed zal in de toekomst alleen maar groter worden. Wat ligt er straks eigenlijk in het schap van de supermarkt? Gaan we allemaal algen en insecten eten? En ligt er kweekvlees op ons bord? Pioniers uit de foodwereld komen spreken en workshops geven. Beleef het van 21 december tot en met 5 januari!

Diverse activiteiten

Klop slagroom op de slagroomfiets, maak muziek met fruit en groente, sushi met meelwormen en krekels en gefermenteerde yoghurt met een hooikist. Bedenk hoe jouw lievelingseten er uit ziet in de toekomst en kom het proeven. Want wat is eigenlijk de invloed van technologische ontwikkelingen op ons eten?
Koert van Mensvoort, kunstenaar, technoloog en filosoof, komt langs op 23 december om 14.00 uur. Future Food designer ChloƩ Rutzerveld spreekt op 4 januari vanaf 14.00 uur. Beiden vertellen je alles over de toekomst van ons voedsel.
Er is daarnaast een leuke voorstelling over het gebruik van technologie op de boerderij op 2 januari om 13.00 uur en 15.30 uur (geschikt voor kinderen vanaf acht jaar). Kom het zien en proef verschillende soorten melk en yoghurt.

Experimenteel eten

Daisy Stauder komt op 27 december en 29 december vanaf 13.00 uur uitleggen wat de voordelen voor het milieu zijn als we insecten gaan eten. Er zijn workshops tussen 14.00 en 17.00 uur. Maak en proef donuts en loempia's met insecten. Het Eat Art Collective geeft op 30 december een interactieve lezing met smaakexperimenten vanaf 13.00 uur.

Kindvriendelijk

Museuminspecteurs hebben Oyfo Techniekmuseum uitgeroepen tot het kindvriendelijkste museum van Overijssel. Uit dankbaarheid mogen kinderen tot en met 12 jaar daarom gratis het museum bezoeken, tot en met zondag 5 januari. Tijdens de kerstvakantie zijn de openingstijden bovendien extra ruim. Op bijna alle dagen ben je welkom tussen 11.00 en 17.00 uur. Let op: op 25 december en 1 januari gesloten. Het complete programma is te vinden op www.oyfo.nl/kerstvakantie. Bezoekadres: Industriestraat 9 in Hengelo.