HONDA E: THE PERFECT BALANCE OF EFFICIENCY AND PERFORMANCE FOR URBAN COMMUTING
HONDA E: THE PERFECT BALANCE OF EFFICIENCY AND PERFORMANCE FOR URBAN COMMUTING Foto:

De Honda e is onweerstaanbaar

TWENTE - De ontwikkeling van een geheel nieuw model kost tijd. Bij de ontwikkeling en toepassing van nieuwe technieken wordt niets aan het toeval overgelaten. Alles wordt uitvoerig getest, voordat u ervan kunt genieten. Zo ook bij de Honda e.

Al in oktober 2017 maakte Honda iedereen nieuwsgierig met het prototype tijdens de IAA van Frankfurt. Onlangs was de Honda e eindelijk in het echt te aanschouwen en waarom Honda de verkoopverwachting verdubbeld heeft, was overduidelijk.

Retro
De elektrisch aangedreven Honda e heeft een retro-look, maar is helemaal van deze tijd. Honda is bij de ontwikkeling begonnen bij de basis. Het chassis is zo ontworpen dat de Honda e een uitzonderlijk bestuurbaarheid heeft en u zult versteld staan van de wendbaarheid en het rijcomfort. Dat het zwaartepunt van de Honda e laag ligt, de gewichtsverdeling gelijkmatig is en de achterwielaandrijving draagt hier zeker aan bij.

Honda Sensing
Honda heeft al meerdere modellen uitgerust met Honda Sensing. Door middel van sensoren wordt u ondersteund tijdens het rijden met actieve rijstrookcorrectie, verkeersbordherkenning en een remsysteem dat u waarschuwt en de snelheid verlaagt wanneer een aanrijding dreigt. Verder zorgen een adaptieve en intelligente actieve snelheidsregeling ervoor dat u op een ingestelde snelheid blijft rijden, maar er wel geanticipeerd wordt op bijvoorbeeld een voorganger die vertraagt of een automobilist die tussen u en uw voorganger wil invoegen. Daarna wordt weer versneld naar de ingestelde snelheid. Maar de Honda e heeft meer dan alleen de Honda Sensing. Zo wordt u ook gewaarschuwd wanneer de auto voor u optrekt en de noodrem treedt in werking wanneer u langzaam rijdt en dreigt in botsing te komen met een object of persoon.

Dashboard
De Honda e is uitgerust met een zeer opvallend dashboard. Vijf beeldschermen op een rij geven de bestuurder alle informatie die nodig is. De buitenste schermen dienen als buitenspiegels en een 8.8 inch TFT scherm toont informatie over onder andere vermogen en laadstatus. Daarnaast zijn er twee onafhankelijk bedienbare LCD-touchscreens voor onder andere navigatie en multimedia.

Meer ontwikkeling
Het zal nog even duren voordat u de Honda e ziet rijden en datzelfde geldt ook voor de nieuwe Honda Jazz. Op de Tokyo Motor Show van 24 oktober tot en met 4 november gaat Honda de vernieuwde Jazz tonen aan het publiek. Iets helemaal geheim houden is onmogelijk, dus er is al wel het nodige over de nieuwe Jazz bekend. Zo is de benzinetank weer onder de voorstoelen geplaatst, waardoor er meer gespeeld kan worden met de achterbank en de bagageruimte. Ook is inmiddels bekend dat de Jazz in Europa alleen verkrijgbaar wordt met hybride-aandrijving.

Afbeelding