Cinekid Hoftour

HOF VAN TWENTE - Vorig jaar was de Hof van Twente een festival rijker. De vier podia in de gemeente draaiden in het kader van de Cinekid Hoftour voor kinderen tussen de 3 en 14 jaar een viertal prijswinnende films.

Tijdens de tweede editie van dit festival is in Delden, Diepenheim, Goor en Markelo opnieuw een kwartet films te bewonderen dat de strenge selectie van de Amsterdamse keurmeesters doorstond. In veel gevallen worden de vertoningen gecombineerd met creatieve randactiviteiten en lekkere versnaperingen. Alle films zijn toegankelijk voor €3,- per persoon (kind of volwassene), de maakactiviteiten zijn gratis voor filmgangers. Vertoningen worden gehouden in de Reggehof in Goor en De Pol in Diepenheim. Kijk voor het volledige programma en tijden op: www.visithofvantwente.nl/agenda

Educatief deel
Om de reikwijdte van het festival verder te vergroten, is een aantal pilotscholen bereid gevonden om een educatieve vertaalslag te ondergaan. Bovenbouwklassen worden in een van de theaters ontvangen om Wallay te kijken en ter cinematografische verrijking is er lesmateriaal voorhanden om ook in de klas aan de slag te gaan.