Afbeelding
Foto:

'Anders' is ook gewoon in Hengelo!

HENGELO - "Anders is ook gewoon in Hengelo!" Met deze pakkende slogan staat deze week seksuele diversiteit en acceptatie volop in de aandacht in Hengelo. Het is namelijk de Coming Out Week; in het kader van de Coming Out Dag deze vrijdag.

In Nederland hechten we een grote waarde aan tolerantie en acceptatie wat betreft seksuele diversiteit. Maar eigenlijk dekken die termen de lading niet helemaal; we moeten niet denken in termen als vakjes en vooroordelen. Iedereen moet kunnen zijn wie ze willen zijn, liefhebben wie ze lief willen hebben. Toch is het belangrijk om stil te staan bij dit thema; acceptatie is namelijk helaas niet altijd een gegeven. Zo krijgen LHBTI'ers helaas nog te vaak te maken met onbegrip en discriminatie.

De vlag gaat uit
Om in ieder geval ook een zichtbare uiting te doen op dit vlak gaat deze vrijdag weer de regenboogvlag uit op vele locaties in Hengelo. Iedereen moet zichzelf kunnen zijn, zich geaccepteerd en sociaal veilig voelen. Op school, op straat, op het werk, in de zorg, in de sport, in hun eigen sociale kring of waar dan ook. De regenboogvlag symboliseert dit voor lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders. Claudio Bruggink, wethouder Diversiteit: "Als gemeente Hengelo vinden wij het heel belangrijk dat iedereen kan zijn wie ze willen zijn. Daarom zijn wij een Regenbooggemeente."

Coming Out Week
Deze hele week, tot en met zondag, vinden er in Hengelo verschillende activiteiten plaats. Zo toont het LED-scherm aan de voorkant van Metropool een foto van de regenboogbank als aankondiging van de Hengelose Coming Out Week. Tijdens deze week brandt de straatverlichting in de Pastoriestraat, op de Markt en in de Enschedesestraat in regenboogkleuren. Bij diverse organisaties maar ook enkele horeca-bedrijven in de binnenstad gaat eveneens de regenboogvlag uit. De HeArtGallery aan de Drienerstraat 35 toont tot en met 23 oktober de expositie 'Young & Gay'. Gratis te bezoeken dagelijks van 13.00 tot 17.00 uur. In de bibliotheek is deze hele week de LHBT-literatuurtafel voor volwassenen én jeugd/jongeren. Kijk ook op: www.hengelo.nl/comingoutweekhengelo