Ontdek Virtual Reality in bieb

HENGELO - In samenwerking met vele maakplaatsen in heel Twente organiseert Tetem deze herfstvakantie een serie high tech workshops.

Kinderen van 8 tot 12 jaar kunnen bij een maakplaats bij hen in de buurt, gehuisvest in een bibliotheek, cultuurhuis of museum, kennis maken met "Virtual Reality". Ze kunnen zelf programmeren, er samen aan bouwen en zo de beste ideeën ontwikkelen voor hun eigen virtuele wereld. Tijdens deze workshops ontdekt de Twentse jeugd de magische wereld van VR. Op zaterdag 19 oktober zijn er twee workshops in de Bibliotheek van Hengelo, van 10.30 tot 12.00 uur voor kinderen van 8 tot 10 jaar en van 13.00 tot 14.30 uur voor kinderen van 10 tot 12 jaar.

Nieuwe technologie
Het High Tech programma richt zich op nieuwe technologieën, zoals afgelopen zomer de succesvolle 'Free Energy' workshops, waarbij kinderen leerden om hun eigen energie op te wekken. Tijdens de herfstvakantie is Virtual Reality aan de beurt en in de daaropvolgende schoolvakanties worden workshops rondom drones en gaming georganiseerd. Zo experimenteren kinderen op een speelse manier met allerlei (digitale) technieken en maakprocessen. Deze serie workshops maakt deel uit van het High Tech programma van de Proeftuin Twentse Maakplaatsen welke tijdens de schoolvakanties wordt aangeboden in de 14 Twentse gemeenten. Dit programma heeft tot doel om technologie, digitalisering en maakcultuur beter te verankeren in de regio.

Wat is er te doen?
Er zijn workshop voor kinderen 8 tot 10 jaar: Bouw samen een virtuele wereld! Zet een VR bril op en treed binnen in een wereld die je zelf kan vormgeven. Wie heeft de beste ideeën voor een virtuele wereld? Kom langs om te experimenteren met VR. Kinderen tussen 8-10 jaar plaatsen voorgeprogrammeerde objecten in een virtuele omgeving. Workshop 10 tot 12 jaar: Bouw en programmeer een virtuele wereld! Zet een VR bril op en treed binnen in een wereld die je zelf kan vormgeven. Kinderen tussen 10-12 jaar programmeren zelf via CoBlox objecten en plaatsen deze in een virtuele omgeving, waardoor deze ook interactief wordt.

Aanmelden
Uitdagend, inspirerend en leerzaam! Deelname is gratis! Opgeven kan via de website van de bibliotheek. Tijdens de herfstvakantie heeft Bibliotheek Hengelo ook een regulier maakplaats programma, bekijk hiervoor de website van de bibliotheek. Voor meer informatie: www.bibliotheekhengelo.nl