Afbeelding
Foto:

Beauty in het Hart van Hengelo

HENGELO - Beauty Junkies Hengelo bestaat tien jaar! Precies tien jaar geleden besloten Fati en Sevda Acar om in hun geboorteplaats met een eigen beautysalon te beginnen. Vers uit de collegebanken. Want op dringend verzoek van hun ouders – Turkse arbeidsmigranten – hadden ze eerst een universitaire studie afgerond.

De zussen zijn er in geslaagd een succesvol bedrijf op te bouwen. Met een uitgebreid en trouw klantenbestand, meerdere personeelsleden en twee prestigieuze Beauty Awards (in 2016 en 2019). "Veel beautyspecialisten werken vanuit huis. Wij hebben er bewust voor gekozen om onze zaak in het hart van Hengelo te vestigen. We wilden een salon waar meerdere beautyspecialisten een groot aantal behandelingen kunnen aanbieden en waar mooie producten worden verkocht. Vlakbij de winkels en bij het station. Met een parkeergarage in de buurt is parkeren ook geen probleem. Onze klanten kunnen een bezoek aan onze salon eenvoudig combineren met shoppen of een kappersbezoek."

Samen zijn ze verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering. Waarbij Sevda de beautyspecialist is die zich vooral bezighoudt met behandelingen en Fati zich met name richt op organisatorische taken. De naam Beauty Junkies is gekozen met een knipoog naar hun passie: uiterlijke verzorging. Sevda: "Uiterlijke verzorging gaat voor ons verder dan alleen behandelingen en producten. Het gaat ook over voeding, beweging en lifestyle." Fati voegt daaraan toe: "Voor onze behandelingen maken we gebruik van vernieuwende technieken. We zijn voortdurend op zoek naar mooie, natuurlijke producten. Niet alleen voor onze salon; we adviseren onze klanten ook hoe ze de producten zelf kunnen gebruiken."
In tien jaar tijd is de Hengelose binnenstad wel veranderd. Hoe kijken Fati en Sevda daar naar? "Alle stadscentra veranderen, niet alleen in Hengelo. Er wordt vaak opgemerkt wat niet goed is, maar Hengelo heeft de bijzondere architectuur van de wederopbouw, kent mooie panden en wijken en heeft veel groen. Daar mag ook wel eens op worden gewezen. Uiterlijke verzorging vereist liefde en aandacht. Dat geldt ook voor binnensteden!"

Afbeelding