Afbeelding
Foto:

Elastiekenkoers steunt Cinekid Hoftour

HOF VAN TWENTE - Vorig jaar was de Hof van Twente een evenement rijker. De vier podia in de gemeente draaiden in het kader van de Cinekid Hoftour voor kinderen tussen de 3 en 14 jaar een viertal prijswinnende films.

Om de spin-off van het Amsterdamse kinderfilmfestival ook dit jaar in de Hof te kunnen verwezenlijken, zegde de Elastiekenkoers op 2 september jl. haar steun toe. Door deze steun kunnen alle kinderen in de Hof van Twente ook in de 2019 laagdrempelig genieten van mooie films, in veel gevallen gecombineerd met leuke randactiviteiten.

Mooie steun
Deelnemers aan de Elastiekenkoers fietsten dit jaar hun kilometers bijeen voor de kinderen binnen de gemeente. Aangezien het bereik van de Cinekid Hoftour dekkend is, besloot het bestuur van de goededoelentocht eenmalig haar steun toe te kennen aan dit mooie filmfestival voor de jeugd van de Hof van Twente. De omvang van de steun was een positieve verrassing voor de organisatie. Betsy Scheperkeuter (Het Beaufort): 'Het toegezegde bedrag kwam zelfs in onze stoutste dromen niet voor. Dankzij de Elastiekenkoers lijkt niet alleen de Cinekid Hoftour van 2020, maar ook de editie van 2021 veiliggesteld.'

Over Cinekid
Al decennia is Cinekid een van 's werelds meest toonaangevende kinderfilmfestivals. Sinds enkele jaren toert het festival langs de grotere provinciesteden om ook daar het publiek te laten ruiken aan de betere kinderfilm. In 2018 was de Hof van Twente de eerste gemeente waarbinnen op meerdere locaties films vertoond werden. Voor de Hofpodia was het een mooie gelegenheid om de nauwere samenwerking van de afgelopen jaren verder in te intensiveren, voor de kinderen binnen de gemeente was het de kans om eens een andere film te zien.

Vervolg
De eerste editie smaakte niet slechts de kinderen, maar ook de Hofpodia naar meer. De Cinekid-films bieden immers een mooie aanvulling op de reguliere kinderfilmprogrammering. Ook dit jaar maakte Cinekid weer een uitmuntende selectie van kwaliteitsfilms die niet in reguliere bioscopen of via streamingsdiensten te zien zijn. Maar dus wel in een aantal theaters in de grotere steden én bij de podia in de Hof van Twente.