Bouw nieuw bedrijf Hoffmann van start

BORNE - De bouw van Hoffmann Quality Tools BV op industrieterrein Westermaat De Veldkamp is afgelopen week begonnen. De eerste schop is inmiddels de grond in gegaan.

Het inmiddels 100-jarige familiebedrijf is aan de Platinastraat in Hengelo dusdanig uit haar jasje gegroeid. Het van origine Duitse bedrijf was daarom al enige tijd op zoek naar een nieuwbouwlocatie. Op de zichtlocatie aan de Amerikalaan wordt op een kavel van 5.000 vierkante meter een hypermodern kantoorpand gebouwd met een kenmerkende transparante uitstraling. De Hoffmann Group, waar Hoffmann Quality Tools BV onderdeel van is, is leverancier en systeempartner op het gebied van industrieel kwaliteitsgereedschap. Inmiddels actief in meer dan 50 landen wereldwijd. In het ruim 3.000 vierkante meter grote pand aan de Amerikalaan op Westermaat De Veldkamp wil de leverancier van kwaliteitsgereedschap een experience centre realiseren, met ruimte voor trainingen en demonstraties.

Breed inzetbaar
Daarnaast krijgt het pand trainingsruimtes, met plek voor circa 100 personen. In het gebouw wordt verder ruimte gecreëerd voor een logistiek centrum met twee docks, waarvan één voor het aankoppelen van containers kan worden gebruikt.

Duurzaam
Het te bouwen pand voldoet aan alle moderne eisen op het gebied van duurzaamheid en milieu. Zo wordt het pand voorzien van een geavanceerd (gasloos) installatiesysteem, waarbij gebruik wordt gemaakt van bodemwarmte en koeling, dit in combinatie met zonnepanelen. Het ontwerp is zelfs modulair zodat, mocht dat nodig zijn, functies van ruimtes met minimale ingrepen kunnen worden gewijzigd.