Zorgorganisatie zet kantoorpersoneel in

HENGELO - Zorgorganisatie Carintreggeland zet momenteel kantoorpersoneel in om de vaste zorgverleners in de zomerperiode te ondersteunen. Ze willen zo ook in de zomermaanden de kwaliteit van de zorg op peil houden.

Het is een gegeven dat het in de zomermaanden lastiger is om planningen rond te krijgen. Immers gaan ook veel zorgmedewerkers op vakantie, waardoor de doorwerkende zorgteams extra druk ervaren. Om dit te verlichten zet Carintgreggeland momenteel 19 medewerkers in die normaliter op kantoor werken. Het gaat hierbij om personeel dat wel beschikt over de benodigde zorgopleiding, maar in principe op kantoor werkt. Een voorbeeld is Heidi de Bruijn, lid van de Raad van Bestuur. Zij draait mee in de wijk, maar ook veel andere beleidsmedewerkers en managers worden ingezet. Al dan niet bij de wijkverpleging of ter ondersteuning op een vaste zorglocatie.

Mooie ervaring
Voor De Bruijn is de zomerse baanwissel ook best leuk: "Ik help nu al twee jaar mee in de zorg in de zomer. Ik doe dat met veel plezier. Vorig jaar heb ik geholpen in een Carintreggeland Huis. Het geeft teams net even dat beetje extra lucht omdat ze weten dat er iemand in de huiskamer is of dat de kamers na de zorg netjes opgeruimd worden. Deze zomer werk ik in de wijk. Teams vinden het erg leuk dat ik als bestuurder kom helpen. Maar ook de andere collega's zijn heel welkom." Het geeft hen immers ook veel inzichten in de dagelijkse praktijk.