Afbeelding
Foto:

Meer weten over de nieuwe Peugeot 208 is meer genieten

TWENTE - In maart van dit jaar werd door Peugeot de nieuwe 208 gepresenteerd tijdens de Autosalon van Genève. En sinds die tijd mogen we steeds een beetje meer genieten van deze nieuwe Peugeot. Steeds meer informatie over de diverse uitvoeringen en prijzen worden bekend gemaakt. Binnenkort staat dit nieuwe model ook bij uw dealer in de showroom en kunnen we de auto echt ervaren.

De nieuwe Peugeot 208 is leverbaar met een benzine-, diesel en elektromotor. Wanneer u voorkeur uitgaat naar de benzinemotor dan heeft u de grootste keuze in uitvoeringen, namelijk Like, Active, Allure, en GT-line. De Like is het zogenaamde instapmodel met een consumentenprijs vanaf 17.580 euro. Deze uitvoering heeft een 1.2 PureTech 75 benzinemotor en is alleen leverbaar met een handgeschakelde 5-bak transmissie. Vanaf de Active-uitvoering krijgt u naast de motor met 75 pk ook de keuze uit één met 100 of 130 pk en krijgt u meer mogelijkheden met de transmissie: 5- of 6-bak handgeschakeld of een EAT8 automaat. Zoals gebruikelijk heeft de uitvoering met meer vermogen en een uitgebreidere standaard uitrusting, in dit geval de GT-line met 130 pk en een EAT8, ook een hogere prijs. Deze uitvoering heeft een consumentenprijs vanaf 27.930 euro.

Diesel- en elektromotor
Wanneer u kiest voor een dieselmotor heeft u geen keuze. Deze Peugeot 208 is alleen leverbaar in de Active-uitvoering met een 1.5 BlueHDi motor met 100 pk en een handgeschakelde 6-bak. Deze is leverbaar vanaf 22.830 euro. Bij de elektrische variant valt er wel iets te kiezen: de Allure of de GT. Beiden versies hebben een vermogen van 136 pk en een accu met 50kWh.

Wat u krijgt
Natuurlijk wilt u bij de aanschaf weten wat de mogelijkheden zijn qua motor en transmissie, maar de verdere uitrusting is net zo belangrijk. Wat krijgt u bijvoorbeeld bij de Like? Wat krijgt u bij de Allure nu meer dan bij de Active?
De Peugeot 208 Like is standaard uitgerust met onder andere zes airbags, herkenning van verkeersborden met snelheidsbeperking, vermoeidheidsherkenning, Peugeot i-Cockpit met analoog insturmentenpaneel en LCD-diplay, cruiscontrol, airconditioning, stalen velgen met 15 inch wielplaten.
Een stapje hoger, de Active-uitvoering met een vanafprijs van 18.830 euro, krijgt u naast de uitrusting van de Like onder andere ook het systeem dat niet alleen snelheidsbeperkingen herkent, maar ook bijvoorbeeld stopborden en eenrichtingsverkeer. Verder krijgt u een i-Cockpit met een 3,5 inch TFT kleurendisplay, meer keuze uit stoffen bekleding, elektrisch verstelbare en verwarmbare buitenspiegels, stalen velgen met 16 inch wielplaten, buitenspiegels in de carrosseriekleur en een grille met verchroomde afwerking.
Nog meer luxe, gemak en comfort krijgt u bij de Allure. Deze is leverbaar vanaf 20.630 euro en dan heeft u onder meer een elektrisch bediende handrem, de Peugeot i-Cockpit met een 3D digitaal instrumentenpaneel, bekleding van stof en kunstleder, een automatisch dimmende binnenspiegel en lichtmetalen 16 inch velgen. De elektrisch Allure wijkt iets af van de benzine-uitvoering en heeft bijvoorbeeld ook nog een achteruitrijcamera en extra getinte achterste zijruiten en achterruit.
Het neusje van de zalm is dan de GT-Line. In deze uitvoering kunt u rijden als u minimaal 24.230 euro bij Auto Palace Apeldoorn neertelt. Voor dat bedrag rijdt u dan wel in een Peugeot 208 met koplamepen met Peugeot Full-LED technologie, aluminium pedalen, sportstoelen voor, achteruitrijcamera, frameless binnenspiegel, lichtmetalen 17 inch velgen. De e-208 GT wijkt ook af van de 208 met benzinemotor. Zo heeft u bij deze uitvoering een actieve dodehoekbewaking, verwarmbare stoelen voor en de Peugeot Connect 3D Navigatie.
Wanneer dit alles nog niet geheel naar uw wens is, kunt u nog altijd kiezen voor één of meerde opties.

Uw dealer
Heeft u uw keuzes al gemaakt? Weet u al welke kleur en uitvoering uw nieuwe Peugeot 208 moet zijn? Dan hoeft u alleen nog maar naar uw dealer te gaan. Eerst meer weten over alle mogelijkheden? Kijk dan op www.peugeot.nl