Afbeelding
Foto:

Innovatief poject voor beeldende kunst Hengelo

HENGELO - De HeArtGallery aan de Drienerstraat 35 wil met een expositie industriƫle vormgeving en beeldende kunst bij elkaar brengen. In het kader van die crossover zijn zes kunstenaars bij het FabLab van Saxion in Enschede aan de slag gegaan.

Bij het project 'SMARTERIAL' worden nieuwe materialen toegepast die door kunstenaars langs niet altijd ingezet worden. Ook staat de techniek rondom de creaties centraal. Kunstwerken van Linda Biemans, Willemien Nijman, Marcel Leblanc, Nina Slaager, Dimitri de Wit en Ben Schildkamp zijn vanaf 25 augustus te bewonderen. Ook laten ze meer zien van hun zoektocht en de technieken die ze ontdekt hebben. Naast de werken van de kunstenaars laat ook het FabLab zijn eigen experimenten zien.

Nieuwe inzichten
Door de twee verschillende werelden bij elkaar te brengen en kennis uit te wisselen wordt er tot nieuwe inzichten gekomen. Verschillende onderdelen van het project zijn onderzoek, experiment, toepassing, educatie en presentatie. Dit alles zal ook terug te zien zijn bij de expositie.

Hellen van Rees
Ook de Hengelose mode-ontwerpster en kunstenaar Hellen van Rees exposeert vanaf 25 augustus aan de Drienerstraat. Ze staat bekend om het experimenteren met nieuwe technieken en materialen. Samen van met de studenten van het Lectoraat Smart Functional Materials van Saxion. Zowel werken van haarzelf als van de studenten zullen zijn te bewonderen in de kunstgalerij.