Het democratie festival in Nijmegen

HENGELO - De gemeente Hengelo nodigt inwoners uit om gratis mee te gaan naar het Democratiefestival in Nijmegen. De toegang is gratis én de gemeente laat een gratis bus rijden.

Hugo Borst, Annemarie van Gaal, Kajsa Ollongren, Alexander Rinnooy Kan, Erben Wennemars, Maarten van Rossem en Khadija Arib zijn zo maar wat namen die aanwezig zijn op het eerste landelijke democratiefestival. Dit festival vindt plaats op vrijdag 30 en zaterdag 31 augustus op het eiland Veur Lent in de Waal bij Nijmegen. Iedereen is welkom!

Breed programma
Je kunt er behalve meepraten en luisteren ook genieten van goed eten en drinken, er is muziek, theater en sport, er zijn exposities, bijzondere excursies e´n de toegang is gratis. Op dit festival vieren en ervaren we de democratie: dat we in een land leven waar je je mening mag geven, waar er verschillen mogen zijn, en waar we samen keuzes maken, hoe moeilijk dat soms ook is. Dit festival is overgewaaid vanuit Scandinavie¨ en de Baltische Staten. Daar is het al jaren populair en komen er tienduizenden bezoekers naar het festival. Het doel is om mensen bij elkaar te brengen die elkaar in het dagelijks leven niet zo snel tegenkomen om daarmee de maatschappelijke dialoog te stimuleren.

Ga mee!
Het festival is gratis toegankelijk, inschrijven voor het festival doe je op www.democratiefestival.nu. Alleen met een ticket kom je het terrein op. Zorg dus dat je je aanmeldt. Wil jij vanuit Hengelo gratis met de bus meerijden naar Nijmegen? Studio Vers Bestuur regelt het voor je! Stuur voor 22 augustus een e-mail naar Anneloes Krone via agm.krone@overijssel.nl met het bericht dat je mee wilt rijden vanuit Hengelo! Na 22 augustus ontvang je concrete informatie over tijdstippen en opstapplaatsen.

Het festifval
Het Democratiefestival is een initiatief van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Op het festivalterrein op het eiland vind je een bonte verzameling podia en tenten. Een greep uit de activiteiten: • Debatarena: grote debatten over actuele kwesties, zoals arm versus rijk, onderwijs, migratie, klimaat, gezondheidszorg. • Zeg het zelf: leer speechen als Obama, leer debatteren, lobbyen, luisteren of een goede cartoon tekenen.