Afbeelding
Foto:

Ontbijt tussen de koeien

MARKELO - Vorige week vrijdag heeft de jaarlijks terugkerende zomercarrousel van BNI Regio Overijssel Oost plaatsgevonden op Zuivelboerderij Effink te Markelo.

Met 25 ondernemende Tukkers schoven zij al om 07.00 uur aan voor een ontbijt tussen de koeien met afsluitend een tour door de stallen. Een bijzondere ervaring wat als zeer positief werd ervaren door de andere ondernemers. Zij hebben niet alleen een glimp mogen opvangen van wat er achter de staldeuren gebeurt, maar ook een indruk gekregen van wat het omvat om een boerenbedrijf te runnen.

Het bedrijf
Het boerenbedrijf, dat ooit is opgericht in 1973 en een ruilverkavelingsbedrijf is, is in handen van Joke Kottelenberg. Zij staat in de regio beter bekend als de Twentse Boerin. Op haar erf verzorgt zij boerderij educatie voor, onder andere, kinderen van basisscholen. Met dit initiatief draagt zij bij aan een unieke boerderijbeleving voor jong en oud. Vol enthousiasme en passie weet zij als geen ander alle 'ins and outs' over het boerderijleven op inspirerende wijze over te brengen. Een eerlijk verhaal over wat het betekent om in 2019 boerin te zijn van een melkveehouderij. Haar onderneming runt Joke met haar man op duurzame wijze. Onder het motto 'asbest eraf, zonnepanelen erop' heeft zij geïnvesteerd in de aanleg van 569 zonnepanelen op het dak van haar koeienstal. Hiermee kan zij 28 huishoudens voorzien van elektriciteit. Als lid van BNI Capreolus te Markelo stelde zij haar boerenbedrijf beschikbaar als locatie voor de zomercarrousel van BNI Regio Overijssel Oost. Zij heeft deze ochtend als gastvrouw dan ook flink uitgepakt.