Afbeelding
Foto: Henrica de Joode

HENGELO - Woensdagmiddag 21 augustus zal er op bezoekerscentrum Hof Espelo tussen Enschede en Hengelo een kindermiddag worden georganiseerd onder de naam Zomerspelen. Tijdens die middag begeleiden vrijwilligers de kinderen bij verschillende natuurspelletjes.

Zelf een katapult maken en dan met dennenappels een leuke wedstrijd houden bijvoorbeeld. Maar ook een kleurenwandeling en een takken-alfabet komen aan bod. Al doende leren de kinderen het landgoed beter kennen en vooral ook hoe je in het bos fantastisch kunt spelen! Al voor het tweede jaar op rij moet Landschap Overijssel het thema van de kinderactiviteit van augustus aanpassen. Vrijwilliger Anne Prumers: "In augustus is het vaak lekker weer om naar waterbeestjes te zoeken in de poel hier achter het Koetshuis. Helaas staat er nu wederom geen water in de poel als gevolg van de bijzonder warme én extreem droge zomer. Daarom hebben we het programma moeten aanpassen. Gelukkig is er in de natuur altijd wel iets interessants te doen."

Meer informatie
De kindermiddag duurt van 14.30 tot ongeveer 16.30 in en rond het bezoekerscentrum Hof Espelo aan de Weerseloseweg 259. Per kind wordt een bijdrage gevraagd van €2,50 die ter plekke voldaan kan worden. Inschrijven kan via de website op www.landschapoverijssel.nl of door te bellen met (0529) 401731.