Folkloredag 2019 bij museum Wendezoele

DELDEN - Op zondag 18 augustus vindt weer de alom bekende Folkloredag plaats bij museumboerderij Wendezoele.

Dit muzikale festival biedt variatie voor jong en oud. Gezelligheid met muziek, dans en vrolijkheid met een nieuw en verrassend programma! Voor de jongere generatie is er een heuse muziekspeeltuin om op speelse wijze kennis te maken met muziek. Daarnaast zijn er ook verschillende andere leuke spellen aanwezig.

Deelnemers
Deelnemers aan de folkloredag zijn: De Oekraïense zang- en dansgroep Roesalka, de Twentse boerendansers, het alom bekende Melbuuln piratenkoor uit Borne en Paulien Ottenschot en Jan Kamphuis met de Zwolse Trekzak club. Dinie Zweverink Muziek uit Lochem zorgt voor een evenwichtige invulling van het programma. Natuurlijk vind je verspreid over het erf individuele- en groepjes muzikanten die elkaar spontaan vinden en dan samen gaan spelen. De Folkloredag begint om 12.00 uur en duurt tot 18.00 uur. De Wendezoele is geopend vanaf 11.00 uur.

Over De Wendezoele
Museumboerderij de Wendezoele is gevestigd op het prachtige Twickelerf Erve Brinkate. Het geeft bezoekers een beeld over de landbouw en veeteelt in Twente tussen 1900 en 1960. Naast de traditionele gebouwen en het erf met daarbij wisselende exposities, is er een kleine veestapel, een kruiden- en groentetuin. Maar ook gras- en akkerland. Hierop groeien gewassen die in genoemde periode werden verbouwd, De exposities laten zien hoe het leven was op school, in de winkel en thuis op de boerderij. Daarbij verbinden de verhalen van de vrijwilligers vroeger met nu. Museumboerderij de Wendezoele bestaat dit jaar 25 jaar. Dit heugelijke feit wordt met extra activiteiten gevierd.