Afbeelding
Foto:

Zorg over giftreinen

HENGELO - De GroenLinks-fractie van de Provinciale Staten van Overijssel maakt zich zorgen over de veiligheid van het vervoer van giftige stoffen over het Overijssels spoor. Aanleiding was een lekkende goederenwagon bij het Oldenzaalse station afgelopen maand.

Op 9 juli werd de omgeving van het Oldenzaalse station enige tijd ontruimd. Uit een goederenwagon bleek een onbekende stof te lekken. Onderzoek door de brandweer wees uit dat het ging om styreen, wat volgens berichtgeving destijds niet direct gevaar opleverde. Voor GroenLinks Statenlid Kees Slingerland was het incident aanleiding om er bij het provinciebestuur schriftelijke vragen over te stellen. Hij is bezorgd over dit soort treinen, want het is niet zonder risico's.

Schriftelijke vragen
De afgelopen jaren zijn ook door GroenLinks wel vaker vragen gesteld aan Gedeputeerde Staten, maar incidenten waren daarvoor weinig aan de orde. Uit het gebeuren in Oldenzaal mag echter wel duidelijk zijn geworden dat transport met goederentreinen, vaak gevuld met gevaarlijke stoffen, niet altijd zonder risico's is, zo concludeert de fractie. Zij willen nu graag weten hoe het kan dat de desbetreffende wagon 'op papier' leeg geweest zou zijn. In werkelijkheid bleek deze zo'n 65.000 liter styreen te bevatten, voornamelijk gebruikt bij de productie van polymeren. Bij verwarming en met contact met licht en met zuurstof is er zowel sprake van brand- als ontploffingsgevaar. Een andere vraag die GroenLinks stelt, heeft op de verantwoordelijkheid: berust die alleen bij ProRail of heeft de provincie hierin ook een verantwoordelijkheid? Slingerland: "Je moet er toch niet aan denken dat zo'n zogenaamd lege goederenwagon onderweg in een woonwijk, bij een bedrijven- of natuurterrein gaat lekken. Welke gevaren ontstaan er dan voor inwoners, de flora en de fauna, enzovoorts? En kunnen hulpverleners dan tijdig de benodigde hulp bieden bij een eventuele brand". GroenLinks hoopt uiteraard wel dat dit incident eenmalig is en de afspraken tussen gemeentes, provincie en ProRail goed zijn of zo nodig verbeterd worden.