Afbeelding
Foto:

Werkzaamheden Oelerbrug Hengelo

HENGELO - Rijkswaterstaat voert van 26 augustus tot en met 4 oktober onderhoudswerkzaamheden uit aan de Oelerbrug in de Haaksbergerstraat in Hengelo. Het gaat om werkzaamheden aan de constructie, het brugdek en de rijbaan en aan de landhoofden van de brug, uitgevoerd door aannemerscombinatie BAM-Van den Herik. De werkzaamheden zijn nodig om het wegdek en de constructie van de brug in goede staat te houden, zodat de brug zijn functie de komende jaren weer kan blijven vervullen.

Voor de verkeerssituatie betekent dit dat van 26 t/m 30 augustus wordt de hoofdrijbaan gestremd. Gemotoriseerd verkeer wordt omgeleid over de Boekelosebrug, via de Breemarsweg, Boekeloseweg en Diamantstraat; Fietsers en voetgangers houden doorgang via één zijde van de brug. Afhankelijk van de rijrichting moeten fietsers en voetgangers oversteken, dit wordt middels bebording aangegeven.
Van 31 augustus t/m 4 oktober is de brug voor de helft afgesloten. Gemotoriseerd verkeer heeft doorgang middels een om-en-om regeling met verkeerslichten; Fietsers en voetgangers houden doorgang via één zijde van de brug. Afhankelijk van de rijrichting moeten fietsers en voetgangers oversteken, dit wordt middels bebording aangegeven.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Rijkswaterstaat op 0800-8002.