Afbeelding
Foto:

Wonen met zorg voor senioren in Hengelo

HENGELO - Het plan van Explorius is als winnaar uit de bus gekomen bij de verkoopprocedure van de Paul Krugerstraat 49. Het voormalige schoolgebouw en het bijbehorende terrein worden getransformeerd tot een wooncomplex voor ouderen die zorg nodig hebben. Daarmee krijgt deze locatie een goede nieuwe invulling.

Begin dit jaar is de gemeente Hengelo gestart met een verkoopprocedure waarbij potentiƫle kopers een visie moesten ontwikkelen voor het pand en de omgeving. Wethouder Mariska ten Heuw: 'We hebben een zorgvuldige procedure doorlopen en het plan van Explorius scoorde het hoogst op zowel kwaliteit als prijs. Het plan past uitstekend op deze plek, zo dicht bij het centrum. Een aanwinst voor de stad!'

Wonen met zorg voor ouderen
Explorius Vastgoedontwikkeling uit Rijssen wil het voormalige schoolpand ombouwen naar 36 wooneenheden voor ouderen die zorg nodig hebben. Aanvullend wil Explorius in samenwerking met huisartsen, apotheker en bijvoorbeeld een praktijk voor fysiotherapie een zogenoemde eerstelijnszorgvoorziening ontwikkelen. De waardevolle elementen van het gebouw blijven grotendeels behouden en aan de Oldenzaalsestraat komt een nieuwbouwgedeelte van twee bouwlagen. Het parkeren vindt plaats op de huidige parkeerplaats aan de voorzijde, aangevuld met een half verdiepte parkeerplaats onder het nieuwbouwgedeelte waardoor ruimte is voor een klimaat adaptieve invulling van de buitenruimte.

Ervaring
Explorius heeft veel ervaring met het ontwikkeling van vastgoed en gebiedsontwikkeling. Onder meer met de herontwikkeling van het oude postkantoor in Enschede naar een bioscoop en realisatie van een woonzorgcomplex in Apeldoorn. De komende tijd worden de plannen verder uitgewerkt zodat de benodigde ruimtelijke procedures opgestart kunnen worden. Sien Vels: 'Zodra de plannen iets verder uitgewerkt zijn, nodigen we graag onze toekomstige buren uit, om kennis te maken met ons, de zorgpartners en onze plannen'. Volgens planning zal de omgevingsvergunning begin 2020 aangevraagd worden, de bouwwerkzaamheden starten dan na het verlenen van de omgevingsvergunning.