Afbeelding
Foto:

DTZC laat bewoners genieten van de zomer

HENGELO - Met een volle agenda zullen De Twentse Zorgcentra (DTZC) er voor zorgen dat iedereen zich deze zomer volop kan vermaken. Een recreatieteam zal per bus langs de verschillende locaties rijden om bewoners van DTZC te vermaken.

Een jaarlijks terugkerend probleem is dat bewoners toezien hoe personeel, vrijwilligers, familieleden en vrienden op vakantie gaan terwijl dit voor hen vaak onbereikbaar is. De krappe budgetten in de zorg maken het niet mogelijk om naast de noodzakelijke zorg extra activiteiten te ondernemen in de vakantieperiode. Om deze domper tegen te gaan hebben de Twentse Zorgcentra een recreatieteam opgeroepen. Zij zullen de verschillende locaties bezoeken om vermaak en plezier te brengen aan de bewoners.

Mascotte
De mascotte Tedje Tetter moet de grote publiekstrekker worden. Tot en met 25 augustus zal het recreatieteam een bezoek brengen aan de verschillende locaties verspreid door Twente. In Hengelo heeft DTZC onder meer het dagactiviteitencentrum De Bussenkamp. De bewoners van deze locaties kunnen met een speciaal voor hen samengesteld vakantieboek in een oogopslag zien wat er allemaal te doen is. Behalve de bezoeken van het recreatieteam zullen er rondom de zorgcentra ook tal van buurtfeesten georganiseerd worden, zo veel mogelijk op loopafstand van de centra. Verder zijn de vakantieboeken gevuld met kleurplaten, doolhoven, puzzels en ander vertier.

Geen verveling
Met een goedgevuld programma wordt de zomer deze vakantie naar De Twentze Zorgcentra gebracht. De bewoners van de verschillende locaties kunnen traktaties verwachten waaronder overheerlijk ijs, een zomerpakket met leuke spellen en het recreatieteam is gedurende deze periode uitgebreid. De extra krachten zorgen voor plezier en een goede stemming op onder andere de LosserHof, de ColckHof en 't Bouwhuis.