Afbeelding
Foto:

Speels, uitdagend en leerzaam: Free Energy!

HENGELO - Twente wil bij uitstek de regio zijn die mogelijkheden biedt voor ontwikkeling, innovatie en onderzoek.

Als innovatieve maakregio heeft Twente burgers nodig die geïnteresseerd zijn in techniek en in staat zijn om in een technologische omgeving te werken. Vandaar dat Tetem deze zomer het High Tech programma "Free Energy" presenteert voor kinderen in heel Twente. Kinderen van 6 tot 12 jaar kunnen tijdens de zomervakantie zelf energie opwekken. Kinderen worden zo op speelse wijze bewust gemaakt van het belang van duurzaamheid en groene energie. Op dinsdag 20 augustus wordt bij Bibliotheek Hengelo de workshop voor kinderen van 6 tot 9 jaar twee keer aangeboden, van 10.30 tot 12.00 uur en van 13.00 tot 14.30 uur.

Enthousiast
Vanuit de gemeente Hengelo wordt enthousiast gereageerd op het High Tech programma en de workshops, "Kinderen leren op jonge leeftijd vaardigheden op het gebied van kunst, cultuur en techniek en krijgen hierdoor de mogelijkheid zich te ontwikkelen tot een verkennende, ontdekkende en creatieve burger", aldus wethouder Bas van Wakeren. Iedere schoolvakantie worden er workshops aangeboden bij de lokale maakplaatsen, zoals bibliotheek en/of Kulturhus.

Nieuwe technologie
Het High Tech programma richt zich op nieuwe technologieën, zoals AR (Augmented Reality), VR (Virtual Reality), gaming en als eerste op 'Free Energy'. Het High Tech programma is onderdeel van de Twentse Maakplaatsen. Om technologie, digitalisering en maakprocessen nog beter te verankeren in de regio zijn de Twentse Maakplaatsen in het leven geroepen. Binnen de reguliere maakplaatsen worden tijdens de zomervakantie meerdere activiteiten aangeboden.

Veel te doen
Er is zowel in Hengelo als elders veel te doen deze zomer. Bijvoorbeeld een workshop zelfrijdende auto: Hoe kan je een autootje laten rijden zonder brandstof? Het antwoord op deze vraag ontdek je tijdens deze workshop. Bouw je eigen autootje en zorg ervoor dat deze zelfstandig kan rijden. Doelgroep 6-9 jaar. Workshops windmolen/propeller/zonne-energie: Daag jezelf uit door te experimenteren met zonne-energie. Bouw een zonnecel met losse elektronica onderdelen en stuur daarmee een propeller aan. Lukt het jou om beweging uit de zon te halen? Doelgroep 10-12 jaar. Deze workshop wordt onder andere aangeboden in Almelo, Borne en Delden.

Aanmelden
Geef je op voor een van de workshops en ervaar hoe je zelf energie kunt opwekken. Speels, uitdagend en leerzaam! Data omliggende gemeenten: Delden – 13 augustus, Almelo – 15 augustus en Borne - 19 augustus. Het High Tech programma is een initiatief van Tetem. Voor meer informatie: www.tetem.nl of 053-23 08 791

Afbeelding