Afbeelding
Foto:

In memoriam Wouter Luijrink

Onlangs bereikte ons het bericht dat op 72-jarige leeftijd is overleden Wouter Luijrink, ex-directeur van verenfabriek "Spiraal" te Hengelo.

Wouter Luijrink en zijn personeel maakte veren van een speciaal soort. In series van enkele tot maximaal 150.000 stuks. Hij leverde veren voor terugslagkleppen in aardgasleidingen in Siberiƫ en voor gasleidingen in Canada. De veren die hij leverde zaten in de bedden van Auping, de vliegtuigen van Fokker, onder de treinen van NS, onder de DAF-trucks en Volvo personenwagens. Spectaculair was de levering van veren voor het Londens Millennium wiel.
Wouter Luijrink was een echte praktijkman, maar zijn kennis van de materie bracht hem in het bestuur van de Dutch Spring Associations waarin zeventien fabrikanten van veren zich hebben verenigd. Zijn doelstelling was het stichten van een eigen onderwijs instelling. Wouter Luijrink heeft op zijn wijze bijzondere bijdragen geleverd, hij had een grote internationale reputatie. Hij behaalde met zijn bedrijf de internationale kwaliteitsstandaard ISO norm 9002. Het bedrijfsleven en met name de metaalindustrie heeft veel te danken gehad aan de overdracht van kennis en vaardigheden die hij aan het bedrijfsleven heeft na gelaten. Op 9 juli, hij had zijn heengaan zelf geregeld. Een grote schare aan mensen uit de metaal en industriƫle wereld betuigden hun medeleven. De crematie heeft plaats gevonden in Oldenzaal waar hij de laatste jaren woonde.

Foto en tekst:
Martin Meijerink