Afbeelding
Foto:

Welke kansen biedt wonen in de Hengelose binnenstad?

HENGELO - Hengelo is volop in beweging momenteel. Er zijn allerlei leuke en uitdagende ontwikkelingen om de stad als geheel vitaler te maken. Zo investeren de gemeente en partners volop in een aantrekkelijke binnenstad. Ook het wonen in de binnenstad neemt de komende tijd een grote vlucht.

Landelijk en lokaal is de vraag naar woonruimte de afgelopen jaren sterk gestegen. Er is over de gehele linie behoefte aan meer woonruimte; van appartementen voor alleenstaanden tot levensloopbestendige woningen voor de jonge, vitale senioren. Om te kunnen voldoen aan de groeiende woonbehoefte wil de gemeente ook meer doen met het wonen in de binnenstad.

Versnelling
Wethouder Bas van Wakeren ziet steeds meer vraag naar woningen in de binnenstad en Hart van Zuid. Mensen willen namelijk weer meer stedelijk wonen; dicht bij de vele voorzieningen en gezelligheid. "Daarom hebben we samen met de provincie Overijssel het 'Perspectief voor een gezonde woningmarkt' opgesteld, zodat we de komende jaren de juiste woningen op de juiste plek kunnen realiseren". De gemeente en Provincie Overijssel zetten hiermee ook in op het versnellen van leuke initiatieven waar marktpartijen mee komen. Er is ruimte om innovatief te werken in de binnenstad en het brengt verdere levendigheid.

Al veel gerealiseerd
Op het gebied van creatieve woonoplossingen is het afgelopen jaar al veel gerealiseerd. Zo werden 84 appartementen gerealiseerd in de Telgenflat, een voormalig kantoorpand. Ook zijn er vergevorderde plannen om appartemten te bouwen in het voormalige V&D pand en in de voormalige school aan de Bataafse Kamp. De gemeente en vastgoedeigenaren willen dit graag op meer plekken in de binnenstad mogelijk maken en het nieuwe woningbouwperspectief biedt die ruimte. Ook in Hart van Zuid zijn veel mooie projecten in gang gezet of inmiddels gerealiseerd. Zo noemt wethouder Mariska ten Heuw het ROC, Metropool, een nieuw winkelcentrum en de aanleg van de nieuwe brug. "Nu kunnen we van start met de tweede helft: Hart van Zuid is klaar om nieuwe bewoners te verwelkomen", aldus de wethouder.