Afbeelding
Foto:

Hengeloërs ontmoeten elkaar op zondag

HENGELO - De zondagse ontmoetingsbijeenkomsten in het Prins Bernhardplantsoen voorzien in een concrete behoefte. Wijkracht kijkt terug op drie succesvolle jaren van deze ontmoetingsactiviteit.

De opzet van 'Ontmoeten op Zondag' is laagdrempelig; bezoekers komen op zondag van 11.00 tot 13.00 uur bijeen in het paviljoen De Ontmoeting in het Prins Bernhardplantsoen. Ook in de vakantieperiodes. Een vrijwilliger is dan aanwezig om bezoekers te ontvangen en mensen aan elkaar voor te stellen. Aan- of afmelden is niet nodig en er zijn geen kosten aan verbonden. Bezoekers betalen alleen hun consumpties. Het doel is immers zo laagdrempelig mogelijk zijn.

Grote behoefte
De Ontmoeting op Zondag voorziet in een belangrijke behoefte. Voor veel alleenstaanden is zondag namelijk een vervelende dag. Deze duurt lang en benadrukt het alleen zijn; de andere dagen van de week is er immer werk, vrijwilligerswerk, sport, de boodschappen en andere sociale contacten. Zondag is als familiedag beklemmend voor sommigen. Daarnaast komen jaarlijks 75 Hengeloërs alleen te staan na het overlijden van een partner.

Meer alleenstaanden
Het aantal alleenstaanden in Nederland is door de decennia heen sterk gegroeid. In 1947 waren er nog zo'n 285.000 alleenstaanden, nu staat de teller al op bijna drie miljoen, zo blijkt uit cijfers van het CBS. Alleenstaanden voelen zich ook vaker eenzaam, wat zorgt voor uiteenlopende problemen op fysiek en mentaal vlak. De mens is en blijft een sociaal dier en het delen van lief, leed en beslommeringen met anderen is belangrijk. Ontmoetingen zoals deze dragen daar concreet aan bij.

Iedereen welkom
Hoewel de meeste bezoekers op dit moment ouder dan 65 jaar zijn, hoopt Wijkracht ook vooral de jongere alleenstaande óók eens naar deze bijeenkomsten te trekken. Ontmoeten op Zondag is open voor iedereen. Wel benadrukt Wijkracht dat dit zeker geen datingactiviteit is. Daarvoor zijn immers al genoeg andere initiatieven; hier draait het om de pure, sociale contacten. Bel voor info: 088 - 94 55 722 of via mail info@wijkracht.nl.