Afbeelding
Foto:

Dammen op de boerderij

BORNE - Tientallen keren vond het al plaats: Dammen op de boerderij, een initiatief van enkele leden van de Bornse Damvereniging met een groot erf. Afgelopen zaterdag werd de traditie weer voortgezet. Dit keer op het terrein van een van de eerste huizen in Bornerbroek. De opkomst was enorm.

Maar liefst 22 dammers traden aan. Onder hen ook leden van de Almelose damvereniging, die samen met de besten van Borne in de bondscompetitie floreren. De beste dammers speelden in één groep. De subtoppers werden verdeeld over twee kleinere groepen, waarna de nummers 1 van beide subgroepen nog weer tegen elkaar damden. Datzelfde gold voor de nummers 2, 3 enzovoort. Ondertussen was er voor de echtgenoten van de dammers een alternatief programma met onder meer darten, dobbelen en yahtzee.

Uitdagende duels
Arie Hanegraaf eindigde met dammes uiteindelijk met kop en schouders boven zijn ploeggenoten. En Ayla Nur, in de andere groep, zag het geluk aan haar zijde door een verliespartij van kampioenskandidaat Jos Moorman in de laatste ronde. Hierdoor mochten zij en Almeloër Gerald Krol een barrage spelen om de eerste plaats. Die eindigde in remise. Na nog een barrage was het Ayla die juichend over de eindstreep kwam. Zij en Arie streden daarna nog om de wisselbeker. Ook daar trok zij aan het langste eind. Arie werd daardoor tweede, Peter van Esch eindigde derde. In de eerste groep ging het er verhit – en af en toe bijzonder luidruchtig – aan toe. Twee van de drie bekerplaatsen vielen uiteindelijk in handen van Almelose dammers, namelijk Gertjan Kolsté (tweede) en Anton Jurg (derde). Toch was het de beste speler van de Bornse Damvereniging die de kampioens-wisselbeker in ontvangst mocht nemen: Yuen Wong.

Mooie strijd
Bij de echtgenoten was de strijd er niet minder om. De uitslagen wisselden per spelonderdeel behoorlijk. Uiteindelijk was het hier nieuwkomer Tiny Bosch uit Almelo die de boerderij-wisseltrofee uit handen van organisator Peter van Esch kreeg.