Afbeelding
Foto:

Hengelose ouderen in beweging deze zomer

HENGELO - In de zomer genieten de meeste mensen van een welverdiende vakantie naar een ver oord. Maar voor mensen die thuis achter blijven is de vakantieperiode niet altijd even leuk. Bijvoorbeeld voor senioren, die vaak bepaalde activiteiten in hun routine moeten missen. Gelukkig is er deze zomer in Hengelo een uitgebreid aanbod aan leuke activiteiten.

Eenzaamheid en verveling onder ouderen was zeker tien jaar geleden nog een onderkend probleem. Tsja, er viel in principe ook niet altijd veel aan te doen. Immers, ook de vaste vrijwilligers die normaliter veel activiteiten runnen zijn ook aan vakantie toe. Het gevolg was wel dat de eenzaamheid onder senioren toenam in de vakanties. Omdat senioren nu hoe dan ook langer zelfstandig wonen, is het belangrijk om ook in de zomer voldoende activiteiten aan te bieden om hen bezig te houden.

Actieve zomer
Onder de noemer Blij(f) Actief promoot Wijkracht in Hengelo het groeiende aantal leuke activiteiten dat in juli en augustus op de agenda staan. Welzijn Ouderen Hengelo biedt veel aan in juli en augustus, uiteenlopend van gymnastiek, via Tai Chi tot Zumba Gold. De activiteiten worden in de diverse ontmoetingsruimtes van de Hengelose wijkcentra gehouden om ze zo letterlijk en figuurlijk laagdrempelig te houden. Deelnemers betalen dan per keer een kleine vergoeding, aanmelding is niet nodig en er zijn verdere verplichtingen. De hoop is uiteraard wel dat senioren ook na de vakanties wellicht besluiten om deel te nemen aan een beweegactiviteit. Statistisch bewegen veel senioren namelijk te weinig.

Ontmoeten
Daarnaast zijn ook de ontmoetingsruimtes zelf in de zomer geopend voor eigen activiteiten zoals een gezamenlijke maaltijd of voor het maken van een praatje onder het genot van een kop koffie.

Flyer
Om het brede beweegaanbod onder de aandacht te brengen bij senioren, familie en verzorgers werd ook een flyer gedrukt. Deze is te vinden in de wijkcentra en ontmoetingsruimtes voor senioren. Aanvragen is ook mogelijk via 088-945 57 22 of kijk op: www.swohengelo.nl/nieuws_agenda