Afbeelding
Foto:

AOV is voor iedereen

BORNE - De meeste inwoners van Borne kennen het nog niet: AOV, oftewel Aanvullend Openbaar Vervoer. Deze opvolger van de Regiotaxi is voor alle inwoners beschikbaar.

Waar de Regiotaxi tot nu gericht was op mensen met een indicatie voor dit soort vervoer, zoals senioren en gehandicapten, kan iedereen gebruik maken van het AOV. Wanneer u van of naar Borne reist en binnen Twente blijft is dit een mooie optie. U reist dan gecombineerd met andere reizigers in de taxi, tegen een gunstig laag tarief. Zo betaalt u een instaptarief van 5,25 euro en 1,74 euro per gereden kilometer. Het AOV is beschikbaar van maandag tot en met donderdag van 07.00 tot 23.00 uur, vrijdag van 07.00 tot middernacht, zaterdag van 08.00 tot middernacht en zondag van 09.00 tot 23.00 uur.

Met beperking
Wanneer u een beperking heeft en niet kunt reizen met het reguliere OV, komt u in aanmerking voor een korting. U reist dan met een opstaptarief van 0,96 euro en 0,197 euro per kilometer. Hebt u momenteel een kortingspas voor de Regiotaxi? U kunt dan al met korting reizen in het AOV. Wel bekijkt de gemeente of u ook volgend jaar in aanmerking komt voor deze AOV-korting. Dit zal eind dit jaar / begin volgend jaar gebeuren. Hebt u vragen over deze reisvorm en eventuele wijzigingen? Bel dan met Brookhuis Personenvervoer op 088 - 460 70 97.