Afbeelding
Foto:

Praat mee over toekomst buitengebied Hengelo

HENGELO - De gemeente Hengelo nodigt alle inwoners uit om op komende woensdag 3 juli mee te praten over de toekomst van het buitengebied.

De gemeente werkt aan het opstellen van een brede omgevingsvisie die richting moet geven aan toekomstig beleid voor het buitengebied. Om te komen tot een visie met een breed draagvlak is het van belang dat zoveel mogelijk mensen meedenken.

Kom ook
de informatieavond duurt van 18.30 tot 21.30 uur en zal gehouden worden in het ROC van Twente. Belangstellenden kunnen dan deelnemen aan een drietal workshops. Hier kunnen zij dan ideeën aandragen en oplosingen bedenken voor diverse vraagstukken. Aanmelden kan tot en met 28 juni via www.omgevingsvisiehengelo.nl Wie er niet bij kan zijn, kan ongetwijfeld ook in een later stadium meepraten.

Toekomst
De gemeente begon in maart met het mee laten praten van belanghebbenden. Zo werden in totaal meer dan 30 gesprekken gevoerd. Er zijn kansen, maar ook uitdagingen in het buitengebied. Zo zoekt de gemeente een balans tussen zaken zoals landschap, landbouw en recreatie. Ook zal specifiek gekeken worden naar Woolde, Oele, Beckum, Twekkelo, Driene en Hengelo Noord. In september is er opnieuw een moment waarbij de gemeente met inwoners in gesprek wil over de oplossingen die tijdens de workshops genoemd zullen worden. Begin 2020 kunnen zij dan wederom hun mening geven.

Jongeren gezocht
De gemeente hoopt ook tijdens de avond en erna vaak te horen van jongeren. Zij krijgen straks immers ook te maken met de toekomstige ontwikkelingen moeten leven met het eindresultaat van het nieuwe beleid. Er is daarom ook een speciale workshop voor jongeren op 3 juli. Jongeren die wel hun mening willen delen maar niet aanwezig kunnen zijn, kunnen ook hun mening delen via Instagram met de hashtag #praatmethengelo. De gemeente verloot onder de inzendingen ook twee kaarten voor het concert van Diggy Dex bij Metropool. De gemeente hoopt op veel deelname.