Afbeelding
Foto:

Speeltuinen krijgen opknapbeurt en blijven bestaan

HENGELO - Goed nieuws voor spelende kinderen en hun ouders: het voortbestaan van de twee speeltuinen aan de Leeuwerikstraat en César Franckstraat lijkt gewaarborgd. De gemeente trekt de portemonnee voor een grondige opknapbeurt en neemt het beheer over.

Beide speeltuinen voorzien in een belangrijke behoefte in de kinderrijke buurten. Spelen is niet alleen goed voor de beweging en gezondheid van jonge kinderen, maar het draagt ook bij aan het sociale aspect in de buurten. Beide speeltuinen zijn in beheer van Stichting Wijkcentrum 't Vogelkwartier. Deze klopte bij de gemeente aan voor een bijdrage voor een opknapbeurt. De speeltuinen zijn aan verval onderhevig en ook de jeugd zelf is steeds kritischer op de wensen voor een goede speelplek.

Opknapbeurt
De Stichting Wijkcentrum 't Vogelkwartier draagt zelf 20.000 euro bij aan de opknapbeurt, de gemeente nog eens 28.300 euro. Hiermee kunnen beide speeltuinen een grondige opknapbeurt krijgen. Wethouder Mariska ten Heuw benadrukt dan ook het grote belang voor de buurt: "Beide speeltuinen zijn al jarenlang echt een begrip voor kinderen en ouders in Hengelo Noord. Ik vind het mooi dat we het nu goed hebben weten te regelen. Deze twee belangrijke plekken kunnen hierdoor letterlijk en figuurlijk aan hun tweede jeugd beginnen."

Beheer
Omdat het bestuur van de Stichting Wijkcentrum het beheer en onderhoud niet meer aan kan, is in goed overleg besloten om het beheer en onderhoud over te dragen aan de gemeente. Er komt dan wel een nieuwe Stichting 't Vogelkwartier, die zich vooral gaat richten op het organiseren van activiteiten voor en met de buurt. Het in stand houden van deze voorzieningen is een mooie stap van de gemeente; in veel andere plaatsen zijn dit soort voorzieningen al wegbezuinigd door de stijgende kosten en strikte eisen of in deplorabele staat.