Afbeelding
Foto:

Keurmerk voor Westermaat de Veldkamp

HENGELO/BORNE - Het bedrijventerrein Westermaat de Veldkamp mag nu officieel een veilige werkplek genoemd worden voor ondernemers en hun personeel. Afgelopen dinsdag werd het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) uitgereikt aan de locatie.

Het keurmerk heeft als doel om bedrijventerreinen en winkelgebieden een veilige plek te maken voor ondernemers, personeel en bezoekers. Door een goede samenwerking tussen ondernemers, de politie, brandweer en gemeenten kan dit bereikt worden. Bedrijventerreinen die zich inzetten voor het keurmerk ondertekenen gezamenlijk het convenant Samenwerking Keurmerk Veilig Ondernemen waarin regels en afspraken staan opgesteld om de veiligheid op het terrein te waarborgen.

Preventie
Het belangrijkste uitgangspunt van het keurmerk is preventie. Problemen voorkomen is beter dan genezen, en voor deze preventie is een goede samenwerking tussen de verschillende partijen belangrijk. Ondernemers kijken zelf wat ze kunnen doen om de veiligheid te verbeteren en waarborgen en worden hier bij geholpen door de gemeente en hulpdiensten. Ook voor het ondernemerschap is dit een goede stap. Een veilige omgeving nodigt meer uit om te komen winkelen.

Convenant
Afgelopen dinsdagmiddag werd onder toeziend oog van de pers en bezoekers het convenant getekend voor bedrijventerrein Westermaat de Veldkamp. De ondernemersvereniging Westermaat wordt bijgestaan door de Politie en Brandweer Twente en de gemeenten Borne en Hengelo, die allen het convenant ondertekenden.