Afbeelding
Foto:

Gezelligheid voorop bij achtste Beekparkfestival

BORNE - Gezelligheid, sportiviteit, goed eten en vooral: lekker kennismaken met alle buren. Deze zaterdag genieten de bewoners van de nieuwbouwwijk Bornsche Maten al weer van de achtste editie van het geliefde Beekparkfestival. Er is voor iedereen weer wat te beleven.

Het Beekparkfestival is ooit klein begonnen; een jonge activiteit in een jonge wijk. Inmiddels is het programma door de jaren heen uitgegroeid tot een onmisbaar evenement dat altijd veel bewoners trekt. Het festival is ook een mooie gelegenheid voor toekomstige bewoners en geïnteresseerden om al vast eens kennis te maken met de gezellige sfeer in deze wijk. De organisatie van het Beekparkfestival is naar goed gebruik in handen van de Wijkraad Bornsche Maten en de gemeente.

Volop genieten
Er is weer een uitgebreid programma opgezet, waarbij de sportieve zeskamp voor de wijk altijd een leuk onderdeel is. Eerst is het de beurt aan de kinderen om onder meer de populaire waterbaan te bedwingen. Teams bestaan uit minimaal vier en maximaal zes deelnemers, onder begeleiding van een volwassene. Na de kinderen komen de volwassenen in actie bij hun zeskamp. Zij moeten dezelfde onderdelen uitvoeren als de kinderen. Een team bestaat uit minimaal zes en maximaal acht deelnemers.

Buitenfair
Ook de een buitenfair voor nieuwe en potentiële kopers keert weer terug, gericht op bouwen, wonen, tuin en interieur. Ook dit jaar belooft weer een mooie editie te worden, met dit jaar zelfs een record aantal deelnemers. De Buitenfair van het Beekparkfestival opent om 11.00 uur voor het publiek en zal om 16.00 uur
sluiten.

Proef de Bornsche Maten!
Het thema dit jaar is net als vorig jaar: Proef de Bornsche Maten! waarbij iedereen is uitgenodigd om (interactief) kennis te maken met alles op het gebied van wonen, bouwen én leven. Het terrein wordt dit jaar weer sfeervol ingericht door onder diverse tuinbedrijven. Speciaal voor de kleintjes is er ook dit jaar een kinderspeeldorp. In de grote tent op het terrein is de gemeente Borne samen met projectontwikkelaars Roosdom Tijhuis, Janssen de Jong, De Bongerd V.O.F. en woningcorporatie Welbions aanwezig met het nieuwste woonaanbod. Ook is er dit jaar een bouwteam aanwezig om de werkzaamheden aan de Bornsche Beeklaan toe te lichten. In het kader van de Dag van de Bouw worden in de Bornsche Maten onder andere woningen die in aanbouw zijn, opengesteld voor publiek. Ook kunnen bezoekers vanaf een hijskraan de wijk van bovenaf bekijken.