Afbeelding
Foto:

Deldenerstraat op de schop na vakantie

HENGELO - De gemeente Hengelo timmert goed aan de weg om diverse straten weer mooi, veilig en duurzaam te maken. Zo ondergaat ook de Deldenerstraat diverse werkzaamheden dit jaar. Na de zomervakantie begint de grootschalige renovatie van de straat.

De gemeente neemt geen halve maatregelen; diverse werkzaamheden worden tegelijk uitgevoerd. Aanleiding is de riolering die aan vervanging toe is. Er ligt nu nog één rioolbuis voor vuil- en regenwater, maar dit zal straks gesplitst worden. Er komt dan een aparte, nieuwe buis die het regenwater af gaat voeren naar de Berflobeek en Drienerbeek. Dit moet dan de wateroverlast bij piekmomenten met hevige regenval verminderen volgens de gemeente. Ook draagt dit positief bij aan de waterkwaliteit in deze beken.

Herinrichting
Omdat de straat voor deze werkzaamheden toch al helemaal op de schop gaat, zal ook de bovengrondse inrichting van de straat fiks onder handen genomen worden. In maart werd het voorlopig ontwerp van de inrichting van het vak Langestraat tot aan de kruising Oldenzaalsestraat/Bornsestraat gepresenteerd aan omwonenden. De verwachting is dat er voor de zomervakantie een besluit komt over het definitieve ontwerp. Wanneer dit deel van de straat klaar is, volgen gefaseerd ook nog twee andere delen. Begin 2020 start de uitvoering Geerdinksweg/Weideweg tot de Tuindorpstraat en in het derde kwartaal van 2020 het deel Tuindorpstraat tot de Langestraat, inclusief het Mitchamplein.