Zilversmid uit Nepal bij Wereldwinkel

HENGELO - Op zaterdag 25 mei is de Nepalese zilversmid Dambar te gast bij Wereldwinkel Hengelo, waar hij zijn bijzondere, handgemaakte sieraden zal presenteren. Dambar is van 10.00 tot 17.00 uur in de Wereldwinkel aanwezig.

Nadat Dambar in contact kwam met de coördinator van een hulporganisatie in Nepal, kon hij een opleiding tot zilversmid starten en kreeg hij de mogelijkheid zijn sieraden via handelsorganisatie Madat Nepal in Wereldwinkels te verkopen. Tegenwoordig richt Dambar zich op de kansarme jongeren uit zijn dorp, in andere sectoren maken zij weinig kans omdat zij onderaan de sociale ladder staan. Bij de Silver-Factory in Kathmandu leren zij het vak van zilversmid en ontvangen een eerlijk loon. Om zijn werknemers in dienst te kunnen houden komt Dambar jaarlijks naar Nederlandse Wereldwinkels om zijn sieraden te verkopen. Hij vertelt over het mooie, maar straatarme Nepal en presenteert zijn uitgebreide collectie zilveren sieraden. De fraaie oorbellen, armbanden, ringen, hangers, halskettingen en broches zijn fairtrade gecertificeerd.
Dambar wordt ondersteund door de Stichting Nederland-Nepal. Deze stichting zet zich in voor doelen in Nepal die de bevolking de mogelijkheid geven om een beter leven op te bouwen. Zo is er bijvoorbeeld een school gebouwd en gezorgd voor een waterput.

Meer informatie over de zilverfabriek van Dambar: www.dambar-silver.com