Afbeelding
Foto:

ROC van Twente opent een ondernemerslab

HENGELO - Afgelopen donderdag 16 mei werd bij het ROC van Twente aan de Gieterij het nieuwste ondernemerslab Twente geopend. Tegelijkertijd is op dezelfde locatie ook het edulab van start gegaan.


Tijdens de officiele opening mochten de aanwezigen alvast een kijkje nemen in het nieuwe ondernemerslab en edulab die vanaf nu gevestigd zijn in het ROC van Twente. Na een toespraak van Trudy Vos, lid van het College van Bestuur, kregen verschillende studentbedrijven de kans om zich voor te stellen voor het aanwezige publiek. Deze opzet is precies de functie van het nieuwe ondernemerslab. Hier wordt actief gewerkt aan projecten en ideeën van studenten en medewerkers. Ondernemen staat hierbij centraal en een ondernemende houding wordt gestimuleerd met dit initiatief. Het ROC is begonnen met het ondernemerslab om studenten een houvast te geven bij beginnend ondernemerschap of de weg daar naartoe. Het ondernemerslab zal gebruikt worden voor uiteenlopende projecten of evenementen.

Edulab voor docenten
Behalve het ondernemerslab werd tegelijkertijd ruimte gemaakt voor het edulab: een educatief platform voor docenten van het ROC. Deze plek biedt docenten de kans om van gedachten te wisselen over de educatieve technologie. Hoe kan je nog beter en duidelijker lesstof overbrengen? In het edulab wordt continu gezocht naar nieuwe technologie op dit gebied. Docenten kunnen hier hun leervaardigheden uitbreiden door kennis en ervaring uit te wisselen en te experimenteren met nieuwe methodes. Vanuit het edulab worden ook trainingen, netwerkbijeenkomsten en themabijeenkomsten georganiseerd door docenten.

Ondernemerschap
Beide initiatieven zijn ontstaan onder leiding van het ROC van Twente en het ROZ (Regionale Organisatie Zelfstandigen). Het is een volgende stap in het verbeteren en ontwikkelen van meer ondernemerschap binnen het ROC, maar ook in de regio. Het moet een brug vormen tussen bedrijven en studenten en kan oud-studenten en nieuwe leerlingen met elkaar in contact brengen, bijvoorbeeld door nieuwe leerwerkbedrijven. Studenten kunnen bij het ondernemerslab terecht met hun plannen en kunnen hier peilen of deze haalbaar zijn en wat er voor nodig is om ze tot uitvoering te brengen. Ook studenten die meer willen weten over ondernemerschap in het algemeen worden bij het ondernemerslab vooruit geholpen.