Afbeelding
Foto:

Scoor een Boek! laat honderden kinderen boeken scoren

ALMELO - De tweede editie van Heracles Scoor een Boek! is bijzonder succesvol verlopen. In vijf gemeenten zijn honderden kinderen aan het lezen geslagen. Doel van het project was het 'scoren' van zoveel mogelijk boeken. In de gemeenten Almelo, Wierden, Hellendoorn, Hardenberg en Twenterand was dat niet aan dovemans oren gericht. Massaal grepen de basisscholieren naar boeken en fanatiek plakten zij stickers op het klassikale vel na weer een uitgelezen boek.

In februari was de aftrap van het geheel. Het bestrijden van laaggeletterdheid en met name het enthousiasmeren van jeugd om boeken te gaan lezen stond centraal. Klassikaal ging iedere deelnemende groep 5 of 6 op jacht naar zoveel mogelijk boeken. Na het uitlezen van één boek mocht er dus een sticker geplakt worden op een speciale poster van een wedstrijdveld.

Ook hebben er dit jaar vele kinderen meegedaan aan de thuiseditie. Hierbij wordt het gehele gezin gemotiveerd om wat vaker een boek te pakken. Met name in gezinnen waar niet zoveel gesproken wordt en of door welke reden dan ook sprake is van een taalachterstand bleek Scoor een Boek! een voltreffer te zijn. Uiteraard mochten ook kinderen die al wel veel lezen aan de thuiseditie meedoen.

Met Wout Droste als ambassadeur zijn er enkele motivatiefilmpjes verschenen. Centraal staan uiteraard ook daar voetbal en lezen. Onder andere door de medewerking van Wout kan gesproken worden van een zeer geslaagde editie.

Scoor een Boek! is een samenwerking tussen de Bibliotheken, de gemeenten, het onderwijs en Heracles Almelo.