Nijverbij voor de heer Taeke de Jonge

HENGELO - Op zaterdag 11 mei reikte wethouder Gerard Gerrits het Stadscompliment De Nijverbij uit aan de heer Taeke de Jonge. Dit gebeurde tijdens de feestelijke opening van het Tuindorpbad voor het seizoen 2019.

Dit was tegelijkertijd het afscheid van Taeke de Jonge als voorzitter van het Tuindorpbad. Na 17 jaar onder het beheer van de gemeente Hengelo te zijn geweest, neemt dit jaar de Stichting Beheer en Exploitatie Tuindorpbad de activiteiten van het bad over. Met die overname krijgen de bewoners van 't Lansink hun bad weer voor een belangrijk deel in eigen handen.
Ruim 25 jaar lang heeft de heer De Jonge leiding gegeven aan het bestuur van de stichting. In die 25 jaar heeft de heer De Jonge op verschillende manieren bijgedragen aan de ontwikkeling van het bad. Door de handen uit de mouwen te steken en diverse klussen te doen zoals schilderen, zandbak omwoelen, en bladblazen heeft hij ervoor gezorgd dat het bad zo goed mogelijk bleef draaien. Onder leiding van de heer De Jonge werd het bad in 2007 grondig gerenoveerd. Als voorzitter zat hij regelmatig om tafel met de gemeente om aandacht te vragen voor de financiƫle situatie van het bad. Samen met de heer Lex Hilbers heeft hij ervoor gezorgd dat er nu een overeenkomst ligt met de gemeente voor langere tijd. De Jonge is geen bestuurder in de klassieke zin, maar een doener, iemand die van aanpakken weet. Hij wordt gezien als een bescheiden mens die zichzelf niet op de voorgrond plaatst, maar anderen de ruimte geeft. Na zijn aftreden blijft Taeke de Jonge beschikbaar voor onder meer de april-schoonmaak. Het college van B en W is de heer De Jonge bijzonder erkentelijk voor zijn werk. Hij krijgt de Nijverbij uitgereikt als blijk van dank voor zijn vrijwillige inzet voor de Hengelose samenleving.