Afbeelding
Foto:

Zomerburgemeester gezocht

HENGELO - De tweede editie van het Zomerfestival Hengelo gaat er komen. Van juni tot en met september zijn er weer volop activiteiten in de Hengelose binnenstad. De aftrap van het festival is meteen goed, want op 4 juni start Sand in the City. Hier kan iedereen feestelijke zandtaartjes bakken, tunnels graven en van de glijbaan in een hele grote zandbak ploffen. Of even genieten van een hapje en drankje onder de parasol.

Naast Sand in the City zijn er nog veel meer mooie aankomende evenementen, zoals de Kidswarenmarkt, Springkussenfestival, Heerlijk Hengelo en Kids@the park. Blijf op de hoogte van alle evenementen van het Zomerfestival Hengelo via www.hengelopromotie.nl/zomerfestival.

Zomerburgemeester
Tijdens het Zomerfestival Hengelo mag een echte Zomerburgemeester niet ontbreken. Vorig jaar had Hengelo een heus Zomer-college, met Babbe, Indy, Luuk en Milou. Burgemeester Schelberg is wederom op zoek naar goede vervanging, die als VIP bij alle leuke en mooie evenementen aanwezig is. Hij nodigt Hengeloƫrs onder de 18 jaar van harte uit om te solliciteren. Dit kan door een leuk filmpje, vlog of foto met enthousiast verhaal te sturen naar info@hengelopromotie.nl, of delen via #zomerfestivalhengelo op Facebook of Instagram. Dit kan tot 29 mei 2019.

Sand in the City
Het stadsstrand Sand in the City wordt dit jaar mogelijk gemaakt door de Herontwikkeling Maatschappij Oost (HMO). Met Sand in the City vieren zij een zomer lang hun 10-jarig bestaan. Een enorme zandbak staat van 4 tot en met 30 juni in de Molenstraat. En daar vinden bijna dagelijks leuke activiteiten plaats. Elke woensdagmiddag kunnen kinderen naar hartenlust zandkastelen bouwen met een zandsculptuurkunstenaar. Elke donderdagmiddag organiseert OYFO leuke workshops met zand & muziek en zand & techniek en elke vrijdagmiddag kunnen kinderen zich laten schminken. Op zaterdag 15 juni is bovendien een Meet @ Greet met Koning Koos, Prinses Sassa en Toto van het Zandkasteel!

De binnenstad
De gemeente Hengelo, Hengelo Promotie en Stichting Centrummanagement Hengelo organiseren het Zomerfestival met evenementen voor jong en oud, in en rond de binnenstad. De partijen willen gedurende de werkzaamheden die de komende jaren vanuit het 'Actieplan Binnenstad' worden uitgevoerd, zorgen voor meer evenementen en activiteiten in de binnenstad.