Jazz op de Oude Begraafplaats

HENGELO - Op zondag 2 juni organiseert de Vereniging Gemeenschappelijk Onderhoud (VGO) haar jaarlijkse Voorjaarsdag op de Oude Begraafplaats aan de Bornsestraat in Hengelo.

Deze prachtige locatie, welke een rijksmonument is, heeft in de afgelopen jaren een flinke renovatie ondergaan. Hierin heeft de VGO een belangrijke rol gespeeld. Tal van grafstenen zijn gerestaureerd, het poortgebouw is gerenoveerd de beplanting is, waar nodig, vernieuwd. Het archeologisch veldonderzoek naar het eerste Lambertuskerkje is uitgevoerd en de resultaten daarvan zijn zichtbaar gemaakt en er is een nieuw informatiebord geplaatst. Deze prachtige plek vormt een oase van rust in het centrum van Hengelo. De toegang is zoals gebruikelijk gratis.
Op deze zondag zal er om 11 u 30 een concert plaatsvinden door de Big Band Eighty-Nine uit Borne. Deze Big Band viert dit jaar haar dertig jarig bestaan. Het orkest staat onder leiding van Bert Fransen en geniet een groeiende belangsteling. De band brengt overbekende classics uit deze jaren 30" tot 60" van de vorige eeuw. De muziek van o.a. Count Basie, Duke Ellington en Benny Goodman brengt de luisteraar terug in de nostalgische sferen van deze jaren in de vorige eeuw. Vocale bijdragen deze ochtend worden geleverd door zangeres Loes Ossevoort en zanger Martin ter Haar met hun interpretatie van legendarische vocalisten zoals Ella Fitzgerald, Billy Holiday, Frank Sinatra en Louis Armstrong. De toegang is gratis.