Afbeelding
Foto:

Nationale Molendagen bij de Noordmolen

AMBT DELDEN - Op zaterdag 11 en zondag 12 mei 2019 zijn de Nationale Molendagen. Ook de Noordmolen Twickel zal tijdens de Molendagen geopend zijn.

Net als in 2018 is het thema 'Ontmoet de Molenaar'. Dit naar aanleiding van de UNESCO inschrijving van het Nederlands Molenaarsambacht op de Representatieve lijst van Immaterieel Cultureel Erfgoed van de Mensheid. Ruim 900 molens door het hele land zullen draaien, malen en/of olie slaan waarvan het merendeel ook de deuren voor je open zet. Ga ook naar binnen en ervaar van dichtbij het stoere karakter van de molen en de molenaar.

De molen
De Noordmolen Twickel is een onderslag watermolen uit 1325.
De molen wordt geheel verzorgd en in stand gehouden door vrijwillige molenaars. Tijdens de openingstijden slaan de molenaars lijnolie uit lijnzaad. Gedurende het proces geven de molenaars tekst en uitleg aan de bezoekers. De lijnolie of het lijnzaad is te koop. Tevens is een boekje, waarin het hoe en wat van de lijnolie wordt beschreven, gratis beschikbaar. Het bezoek aan de molen is geheel gratis

Op z'n mooist
Buiten is Twickel in mei op z'n mooist en bij de bruggetjes bij de Noordmolen het allermooist. Combineer een bezoek aan de molen met een van de vier wandelingen over landgoed Twickel. Een set van vier wandelingen kost € 1,50 en is verkrijgbaar bij de molen. Op zaterdagmorgen 11 mei plegen de vrijwillige molenaars onderhoud aan de molen en de directe omgeving, maar vanaf 13.00 uur tot 17.00 draait de molen en is hij geopend voor publiek. Zondag 12 mei is de molen tevens geopend van 13.00 tot 17.00 uur.

Ook voor kinderen
Voor kinderen is er zolang de voorraad strekt een gratis bouwplaat en er mag gekozen worden uit verschillende kleurplaten met de molen.

Voor alle informatie over Noordmolen Twickel gaat u naar www.noordmolen-twickel.nl.