Afbeelding
Foto: Stan Wissink

Boeiende strijd om een plek in de play-offs

ALMELO - Heracles Almelo heeft geen punten overgehouden aan het duel met Feyenoord. De ploeg van Frank Wormuth verloor zaterdag met 2-1 in Stadion Feijenoord.

Na de openingstreffer van Steven Berghuis, was het Jesper Drost die Heracles Almelo kort na de rust op gelijke hoogte schoot. Een sterke tweede helft van Heracles Almelo volgde. In de 65ste minuut moest Nicolai Jørgensen het veld verlaten nadat hij een rode kaart kreeg voor natrappen. Ondanks de numerieke minderheid, kwam Feyenoord een paar keer gevaarlijk voor het doel van Janis Blaswich, die een aantal goede reddingen verrichtte. Heracles Almelo leek zodoende een punt veilig te stellen in Rotterdam, maar toen was het wederom Steven Berghuis die roet in het eten gooide. De aanvaller van Feyenoord benutte in de slotfase een strafschop, nadat Maximilian Rossmann een overtreding maakte op Feyenoord-verdediger Eric Botteghin.

Thuiswedstrijd

Aanstaande vrijdag (19 april) speelt Heracles Almelo een thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen, die tiende staan op de ranglijst. Het Eredivisieseizoen nadert zijn einde en Heracles Almelo is nog volop in de race voor een plek bij de play-offs. Ondanks het verlies van afgelopen zaterdag staat Heracles Almelo nog steeds op de zesde plek, met Vitesse, Willem II en FC Groningen in de achtervolging. Het onderlinge verschil bedraagt maximaal drie punten, met nog vier speelrondes te gaan. Alles is dus nog mogelijk voor Heracles Almelo.

Kaartverkoop

Voor de wedstrijd van vrijdag zijn nog kaarten beschikbaar. Voor deze wedstrijd geldt vrije verkoop, dat betekent dat iedere Heraclied wedstrijdkaarten kan kopen voor het duel tussen Heracles Almelo en sc Heerenveen. Kijk voor meer informatie op www.heracles.nl/kaartverkoop.