Afbeelding
Foto:

Gezond Gezin weer van start

HENGELO - Het programma 'Gezond Gezin' start weer op 7 mei. De voorgaande edities waren een groot succes en dat is dan ook genoeg reden om door te gaan met het programma.

'Gezond Gezin' is niet gericht op alleen afvallen, meer bewegen, of gezonder eten. Het doel van het programma is dat er door het hele gezin een gezonde leefstijl wordt ontwikkeld qua voeding, bewegen en ontwikkeling. Jezelf ontdekken speelt een belangrijke rol in het geheel.

Het programma
Er zijn 15 weken lang twee bijeenkomsten per week. Op dinsdagmiddag na schooltijd is er een bijeenkomst voor het gehele gezin. Ouders en kinderen gaan samen aan de slag met sport- en spelactiviteiten. Laagdrempelige activiteiten met als doel meer te bewegen, maar ook te laten zien dat bewegen leuk is. De woensdagmorgen is voor de ouders. Er zijn themabijeenkomsten over bijvoorbeeld voeding, maar ook zullen verschillende gastsprekers voorlichting geven over andere aspecten die bij een gezonde leefstijl horen.

Voor wie
Gezond Gezin is voor gezinnen met minimaal één ouder en één kind uit Hengelo en omgeving. Natuurlijk is de voorwaarde wel dat bij opgave er ook de motivatie is om het gehele traject van 15 weken af te maken. Het doel is om gezamenlijk positieve stappen te zetten richting een gezondere leefstijl voor het gehele gezin.

Informatiebijeenkomst
Interesse in het programma Gezond Gezin, maar nog vragen of twijfels? Op woensdag 17 april om 9.00 uur is er een informatiebijeenkomst bij Achilles '12 aan de Oude Bornseweg 101 in Hengelo. Voor meer informatie of aanmelding kan ook contact worden opgenomen met Tanja Diepenmaat, projectleider Gezonde Toekomst Dichterbij, via 06-10273964 of t.diepenmaat@wijkracht.nl of neem contact op met Nicole Wielens, trainer Gezond Gezin, via 06-34362572 of n.wielens@wijkracht.nl.

Het programma is een initiatief vanuit het project 'Gezonde toekomst dichterbij Hengelo', dat mogelijk wordt gemaakt door Fonds Nuts Ohra en waarin Wijkracht, Scoren met gezondheid, gemeente Hengelo en Welbion samenwerken. Deelname aan Gezond Gezin is gratis.