Afbeelding
Foto:

Automobilist moet even
op zoek naar parkeerplek

HENGELO - Het is voor automobilisten wellicht even wennen en even behelpen: er gaat het een en ander veranderen op het gebied van parkeren in de binnenstad. De gemeente werkt op korte en langere termijn aan het verbeteren van de parkeergelegenheid.

Sinds afgelopen maandag is het niet meer mogelijk om de auto te parkeren op het Burgemeester Jansenplein en het Kloosterhofterrein voor winkelcentrum Thiemsbrug. Het afsluiten van de parkeerplaatsen is namelijk nodig als onderdeel van de geplande werkzaamheden aan de Langestraat.

Tijdelijk parkeren
De gemeente wil natuurlijk zoveel mogelijk wildparkeren in de omgeving voorkomen. Daarom is er nu een tijdelijk parkeerterrein opgezet aan de Marskant. Dit is te vinden tussen de Brugstraat en Beeksteig. Automobilisten kunnen hier komen via de Willemstraat. Op dit terrein geldt betaald parkeren van maandag tot en met zaterdag, van 09.00 tot 19.00 uur. Op donderdag moet u betalen tot 21.00 uur in verband met de koopavond.

De plannen
Rond de bouwvak gaan de parkeerplekken op het Burgemeester Jansenplein wel tijdelijk open. Dit duurt dan tot januari 2020, omdat ze dan permanent weggehaald worden. Het plein krijgt namelijk een nieuwe bestemming als evenementenlocatie. Richting deze tijd zal er aan de Kloosterhof extra parkeergelegenheid met ruim 100 parkeerplekken gerealiseerd worden. Voor het zover is komt er ook een extra afslag op het kruispunt Deldenerstraat - Bornsestraat - Oldenzaalsestraat.

Binnenstadplan
Voor de Hengeloƫrs zal het dus even wennen worden met de parkeer-wijzigingen voor het komende jaar. Het is echter noodzakelijk om zo het plan voor een vitale binnenstad uit te kunnen voeren. Hengelo pakt veel punten tegelijk aan; zo is de realisatie van het nieuwe stadkantoor goed op weg evenals de herinrichting van diverse straten. Dat brengt uiteraard wel de nodige overlast met zich mee, maar het eindresultaat moet er dan ook naar zijn. De gemeente Hengelo investeert in totaal zo'n 20 miljoen euro de komende jaren.