Afbeelding
Foto:

De gouden combinatie voor resultaat

HENGELO - Afvallen prijkt vaak in de top van de goede voornemens voor een nieuw jaar. Niet alleen vanwege het schoonheidsideaal, want afvallen kan klachten verminderen, heeft invloed op de gezondheid en hoe iemand zich voelt. Afvallen kan op eigen kracht door het volgen van een dieet en/of meer bewegen, maar diëtistenpraktijk Vitalise biedt een veelbelovende combinatie in het behalen van resultaat.

Diëtistenpraktijk Vitalise opent haar deuren te Hengelo bij Fitpunt, een volledig gemoderniseerde sportschool waar persoonlijke begeleiding en sfeer voorop staan. "De laagdrempelige locatie is een bewust keuze", vertelt Elise Slootman, eigenaresse van Diëtistenpraktijk Vitalise. "Ik vind het belangrijk dat wij op laagdrempelige locaties zitten zodat langs gaan en eens met een diëtiste in gesprek gaan niet direct zo medisch of zwaar aanvoelt. Het kan immers best lastig zijn om over je gezondheid of voeding te praten."

Samenwerking
Binnen Fitpunt gaan Diëtistenpraktijk Vitalise en fysiotherapie FitbyCoen intensief met elkaar samenwerken. Dit bedrijf heeft zich ook gevestigd bij Fitpunt. "Niet alleen uit de wetenschap blijkt het, maar ook vanuit ervaring bij de andere praktijklocatie in Almelo heb ik gezien hoe effectief een goede samenwerking tussen de fysiotherapeut en de diëtiste kan zijn," zegt Elise. Toch is deze manier van samenwerken als specialisten in combinatie met een sportschool een uniek concept in Hengelo. Tevens zijn er voor diabetespatiënten veel mogelijkheden. Voetpunt Twente vestigt zich ook bij Fitpunt. "Ik zie dit als een grote meerwaarde," vertelt Elise. "De mogelijkheid voor medische pedicure maakt deze zorggerichte opzet compleet."

Een positieve spiraal
Diëtistenpraktijk Vitalise gaat voor meetbare resultaten, daarom wordt er gewerkt met hoogwaardige apparatuur om lichaamssamenstelling te meten. "Met deze gegevens kan een voedingsadvies nog beter op maat worden gemaakt," zegt Elise Slootman. "Maar ook fysiotherapeut Coen heeft er veel baat bij. Hij krijgt een inzichtelijk beeld waar sterke en zwakke punten liggen van iemand. Hier kan hij zijn behandeling weer op afstemmen. Er wordt echt op een resultaatgerichte manier gewerkt. Door ook tussen-metingen te doen kunnen er aanpassingen worden gemaakt in het opgestelde voedingsplan. Hierdoor kom je in een positieve spiraal naar het gewenste resultaat".

Anders werken
"Wij hebben een andere manier van werken," vertelt Elise enthousiast. "Bij diëtistenpraktijk Vitalise stellen we geen beperkingen in een dieet. Het leven is immers veel te mooi om je te beperken tot een aantal voedingsmiddelen. Samen ontwikkelen we een gouden middenweg voor jou. De juiste balans en het creëren van je eigen gezonde leefstijl maken dat je je doel bij diëtistenpraktijk Vitalise gaat bereiken en het resultaat ook op de lange termijn behoudt." Ook wordt er drie uur vergoed vanuit het basispakket. Meer informatie is te vinden op www.dietistenpraktijkvitalise.nl.