Afbeelding
Foto:

Het Industrieplein gaat op de schop

HENGELO - De gemeente heeft afgelopen week het startschot gegeven voor de grootschalige herinrichting van het Industrieplein. Het plein achter het Hengelose station moet weer een mooie ontmoetingsplek worden met veel functies waar álle inwoners van kunnen genieten.

Het Industrieplein kan nu hooguit als 'functioneel' beschreven worden; de kale vlakte heeft eigenlijk geen functie. De gemeente wil hier verandering in brengen; het moet een plek worden waar iemand ook met plezier heen gaat en verblijft. Afgelopen week gaven gedeputeerde Van Haaf van de Provincie Overijssel en wethouder Ten Heuw het startschot voor de werkzaamheden.

Gezellig
Het Industrieplein moet straks een stuk gezelliger worden. Zo komt er straks aanzienlijk meer groen, wat niet alleen bijdraagt aan de sfeer maar ook goed is voor het stadsklimaat. Verder komt er een mooi skatelandschap en de Veldbeek wordt weer zichtbaar. De realisatie van een skatelandschap was een langgekoesterde wens van Stichting Skatelab die al jaren bezig is om een plek te vinden in Hengelo. Ook de ruimte voor Poppodium Metropool moet een gezelliger uitstraling krijgen.

Entree
Het nieuwe Industrieplein moet straks ook een mooie entree vormen voor het stadsdeel Hart van Zuid. Hier worden ook veel werkzaamheden uitgevoerd om het wonen, werken en leven nog mooier te maken.

Samenwerking
De gemeente pakt de herinrichting van het Industrieplein niet alleen op; dit gaat ook op voor de kosten. Het totale kostenplaatje komt uit op 1,8 miljoen euro. De gemeente Hengelo draagt ruim 1.320.000 euro bij, het Waterschap Vechtstromen nog eens 225.000 euro en de Provincie Overijssel 260.000 euro. NS stelt de benodigde grond beschikbaar en ProRail werkt mee aan het realiseren van de fietsparkeerplaatsen.