Centrumvouchers voor ideeën centrum Borne

BORNE - Particulieren met goede ideeën om het centrum van Borne toekomstbestendig te maken en om leegstand en verpaupering een halt toe te roepen, voeren die ideeën niet altijd uit door het financiële plaatje. Gemeente Borne wil met de uitreiking van centrumvouchers de uitvoering van initiatieven mogelijk maken.


De gemeente Borne heeft subsidie ontvangen van de provincie Overijssel. Met deze subsidie wordt, in de vorm van een centrumvoucher, 10 keer een bedrag van € 2500,- uitgereikt aan particuliere initiatieven. De centrumvouchers zijn onderdeel van het centrumarrangement dat de gemeente Borne in oktober 2018 heeft opgesteld met provincie Overijssel, Stadsbeweging, Bundeling Bornse Ondernemers (BBO) en enkele vastgoedpartijen.

Aanvragen
Ondernemers of bewoners van gemeente Borne kunnen een idee inbrengen dat de toekomstbestendigheid, leefbaarheid of veiligheid in het centrum van Borne vergroot. Er moet draagvlak zijn voor het idee bij ondernemers en/of inwoners van het centrum. Een centrumvoucher kan worden aangevraagd voor een maximale bijdrage van € 5000,-. Aanvragen kan vóór 31 mei 2019 en (uitsluitend) via het aanvraagformulier op https://www.borne.nl/centrumvoucher. Een commissie bestaande uit vier personen toetst of het idee past bij de doelstelling. Meer informatie over de centrumvouchers vindt men op https://www.borne.nl/centrumvoucher.